Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Blind moest bij 0-1 eigenlijk op randje zestien blijven staan

Daley Blind wees Ajax de weg naar bekerwinst. Het teruggekeerde kind van de club kopte raak in De Kuip en zorgde daarmee voor de openingstreffer bij Willem II - Ajax. Die goal zorgde voor de ontspanning die het elftal goed kon gebruiken. Ajax liep daarna uit naar 0-4 en nu prijkt ook de KNVB-beker op Blinds erelijst.

06 mei 2019 - 14:27
blindbekercar

Daley, gefeliciteerd met het winnen van deze prijs!
“Dank je wel! Het is sowieso fantastisch om in deze periode nog mee te doen om drie prijzen. Deze hebben we nu gewonnen, fantastisch, want de KNVB-beker ontbrak nog op mijn erelijst. Ik heb al twee finales verloren en dat wilde ik geen derde keer meemaken, dus ik ben heel erg blij. De 0-1 viel in de 38ste minuut, vlak voor rust, en de 0-2 kwam er lekker snel achteraan. We zaten tot dat moment eigenlijk niet goed in de wedstrijd. Willem II deed het goed en probeerde ons vast te zetten, maar na de 0-2 was er opluchting en kwam er meer ontspanning in ons spel.”

Was het moeilijk om je voor te bereiden op dit 'tussendoortje'?
“De return woensdag tegen Tottenham Hotspur zit in je achterhoofd, dat ga ik zeker niet ontkennen. Maar we stonden in een finale, strijden het hele seizoen om de beker en beschikten over de juiste focus. Dat hebben we op het veld laten zien. We kwamen zaterdagavond bij elkaar en toen ging de focus op de bekerfinale. Heel blijven? Daar ben ik niet mee bezig geweest. Zoals ik al zei: ik heb twee bekerfinales verloren en dat mocht me echt geen derde keer overkomen. Als je in de positie bent om een prijs te pakken, wil je niets liever!”

Het zag er nog niet eens heel gemakkelijk uit... Was het inderdaad een moeilijke kopbal?
“Ik moest eigenlijk op de rand van het zestienmetergebied blijven, maar zag een gaatje en dacht: ik ga gewoon. Ik twijfelde een beetje. Als ik alleen zou doorkoppen, zou de bal rechtdoor gaan, dus ik probeerde wat te draaien. Ik kon net genoeg kracht aan de bal meegeven om de keeper verrassen. Ik dacht eerst dat mijn kopbal te zacht was, maar misschien zette de keeper net een stapje waardoor hij op het verkeerde been stond. We scoren best wel vaak uit spelhervattingen, dat klopt. En dat is niet zomaar: we trainen er veel op en zijn vaak bezig om dingen te verzinnen.”

Jij hebt al de nodige prijzen gewonnen, veel van jouw teamgenoten echter niet... Merkte je nog iets van extra spanning?
“Ik had niet het gevoel dat er extra spanning was bij bepaalde spelers. Alleen gleden sommige jongens uit en er waren ook wat ongelukkige momentjes, maar we pakten het goed op en gaven niets weg. We stonden compact, echt als een team, en er waren genoeg ervaren jongens in het elftal om de rest wakker te houden.”

Is het toeval dat jij en Klaas Jan Huntelaar de doorslag geven?
“Dat weet ik niet. Maar Klaas Jan wil ons altijd op sleeptouw nemen. Hij stapt met veel wilskracht het veld op. En hij maakt twee fantastische goals. Ik denk dat de puzzelstukjes dit seizoen op hun plek vallen. We vormen een goede groep buiten het veld en tussen de lijnen gaan we voor elkaar door het vuur. Dat moeten we blijven doen.”

Gaan jullie nog iets bijzonders doen om dit te vieren?
“Er staat een momentje gepland met onze vriendinnen en partners, maar verder zal het rustig blijven. Het worden 0,0 biertjes, denk ik. Helaas.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >