Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech had persoonlijk lijntje op de tribune met Alkmaar

Natuurlijk kreeg spelmaker Hakim Ziyech mee wat er gaande was in Alkmaar tussen AZ en PSV, maar de middenvelder had ook een persoonlijk lijntje op de tribune tijdens het met 4-1 gewonnen duel met FC Utrecht. Hij werd goed op de hoogte gehouden!

13 mei 2019 - 09:17
ziyech-1200-bedankt
Mooi dat de scherven gelijmd zijn. Heel mooi. © Ajax Images

De middag begon met een siddering in de Johan Cruijff Arena. Al na 38 seconden opende Utrecht de score. Het leidde tot doldwaze taferelen in het uitvak in Alkmaar, maar daar werd het feestje echt even te vroeg gevierd.

Ajax toonde namelijk veerkracht, toonde zich onverzettelijk en schakelde gelijk een paar tandjes bij. Met Ziyech als aanjager voorop in de strijd. “Meestal als we 1-0 achter komen, raken we niet heel snel in paniek en blijven we gewoon ons ding doen. Dat lieten we ook nu weer zien,” aldus de middenvelder tegenover het eigen clubkanaal.

“Het was voor iedereen een schitterende middag. Het begon niet goed, maar eindigde uitstekend,” aldus Ziyech, die als een malle over de grasmat draafde. Die drive sloeg over op het thuispubliek en op de rest van de ploeg. “We willen heel graag en dan doe je dat soort dingen. Je voelde de energie in het stadion.”

Ajax repareerde de achterstand snel, terwijl Guus Til AZ op voorsprong schoot tegen PSV. Het resulteerde in geroezemoes in de JC Arena. Was het echt waar? Ja, het was echt waar. Geroezemoes werd al snel springen en juichen. Ajax op kampioenskoers.

Ziyech kreeg het uiteraard mee. “Natuurlijk, heel het stadion ging springen, dus dan krijg je wel zo’n gevoel dat er iets aan de hand was op een ander veld.” Toch zegt de reactie van het publiek niet alles, want als de Eindhovenaren ook zouden scoren, dan hoor je uiteraard niks.

Daar had Ziyech echter een oplossing voor. Een persoonlijk lijntje op de tribune. “Ik zag een van mijn vrienden zitten. Die gaf de stand aan. Ik wist waar hij zat en hij deed met zijn vingers 1-0.”

Na het allerlaatste fluitsignaal gingen de blikken van spelers en publiek richting stadionschermen. Daar werden de laatste momenten van AZ - PSV vertoond. Ziyech genoot ervan. “Ja, dat is leuk. Vooral toen de scheids afblies en toen je zag welke ontlading er bij ons loskwam. Dat was ongelooflijk mooi om te zien. Woensdag voelde je het verdriet, nu de vreugde.”

Zijn vreugde deelde de middenvelder, die een publiekswissel kreeg, met het publiek. De scherven lijken gelijmd. Zijn naam werd meerdere keren gescandeerd en Ziyech kan dat onwijs waarderen. “We weten allemaal hoe het vorig jaar ging. Dat het nu zo is, daar ben ik heel blij mee. De steun van het publiek hebben we zeker gevoeld en dat resulteerde in een 4-1, denk ik.”

Bij de spontane huldiging vanaf het parkeerdek liet Ziyech ook nog even zijn gezicht zien. Het “Ziyech moet blijven” klonk al snel. We moeten maar eens ziet wat er de komende periode allemaal gebeurt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >