Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vuurwerknetten achter goals in De Kuip bij bekerfinale

Supporters van Ajax en Willem II moeten er rekening mee houden dat er hoge netten achter de beide goals worden opgehangen, voorafgaand aan de bekerfinale. De KNVB wil hiermee voorkomen dat er tijdens de wedstrijd vuurwerk op het veld wordt gegooid.

04 mei 2019 - 11:19
bekerfinale-netten-1200
Een herhaling hiervan wil de KNVB graag voorkomen. © Pro Shots

In het recente verleden gebeurde dat nog al eens bij verschillende finales. We kennen allemaal de beelden nog wel van de finale tussen PEC Zwolle en Ajax, waarbij Edwin van der Sar de supporters moest manen om vooral “te kappen met die shit.”

De KNVB wil niet dat dergelijke zaken weer gebeuren, want het levert gedoe op. “Om te voorkomen dat er vuurwerk op het veld wordt gegooid, hebben we extra maatregelen getroffen. Bij de bekerfinale worden dit jaar tien meter hoge netten achter beide doelen opgehangen.”

De KNVB: “Wij denken dat we door het ophangen van netten achter de beide doelen een extra bijdrage leveren aan met name het voorkomen van het gooien van vuurwerk op of richting het veld. Daarnaast hebben de netten als doel het speelveld en het spel te beschermen en is het voor de veiligheid van spelers, officials en fotografen.”

De bond benadrukt verder dat de netten van zeer dun materiaal zijn gemaakt, waardoor de supporters, die achter de doelen zitten, nauwelijks hinder ondervinden van de netten. Ideaal is het echter nooit, maar het is vooral jammer dat het allemaal nodig is.

Achter de schermen wordt ook extra opgetreden om het afsteken van vuurwerk te voorkomen, zo benadrukt de KNVB verder. “Je kunt dan denken aan extra controles en afspraken met verschillende supportersgroepen,” stelt de bond. “Mocht het toch nog gebeuren dat er vuurwerk afgestoken wordt, dan doen wij er – samen met de clubs en andere partners – alles aan om de daders effectief te bestraffen.”

Wij hopen vooral dat er dit keer geen gedoe is, maar vooral op een mooie dag waarop dit heerlijke Ajaxelftal zijn eerste prijs van dit jaar binnensleept. En ook dat netten bij een volgende bekerfinale niet als noodzakelijk worden gezien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >