Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek ziet transfer van Bergwijn naar Ajax wel zitten

Speelronde 34 staat voor de deur en de schaal is nog niet eens uitgereikt, maar na de strijd om de titel verplaatst de rivaliteit tussen Ajax en PSV zich nu langzaam naar de transfermarkt. Ajax aast op Steven Bergwijn en ook al zegt PSV voorlopig 'nee', het lijkt erop dat Donny van de Beek hoopt op de komst van Bergwijn.

14 mei 2019 - 13:47
beekbergwijncar
Worden Van de Beek en Bergwijn weer teamgenoten? © Pro Shots

We gaan niet de hele zomer lang Instagram afspeuren naar volgknoppen, hartjes en comments, maar het ligt er nu net even te dik bovenop. Van de Beek reageerde direct na het horen van het nieuws vannacht onder de meest recente foto van Bergwijn met de gevleugelde woorden 'altijd welkom' inclusief wat emoticons. De teller staat op zo'n 5000 likes.

Het gesprek van de dag is toch al dat Ajax belangstelling heeft voor Bergwijn, die nog tot de zomer van 2022 onder contract staat in Eindhoven. De vleugelspits moet dus geld kosten. Veel geld zelfs, misschien zelfs wel zo veel dat PSV vroeg of laat zo'n bedrag niet meer kan weigeren.

Als dat gebeurt, krijgt Ajax zijn zin. Maar het kan nu ook nog altijd een manoeuvre zijn van het kamp-Bergwijn om een reactie bij PSV te ontlokken, wie weet wel met het oog op een mogelijke stap naar het buitenland. Maar er klinken ook andere verhalen.

Het management van Bergwijn bevestigt in ieder geval de interesse van Ajax, maar er is meer. Zo vertelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij dat er appcontact is tussen Bergwijn en diverse spelers van Ajax, van wie Van de Beek er ongetwijfeld eentje is.

We horen VI-verslaggever Marco Timmer verder opmerken dat het wel eens lastig kan worden voor PSV als Bergwijn echt zijn zinnen zet op een transfer. Een transfer naar Amsterdam bedoelen we dan. Als het zo ver komt, zegt het veel over de gewijzigde financiële verhoudingen in de eredivisie.

En als het zo ver komt, betekent het voor Bergwijn een terugkeer bij Ajax. Hij speelde in de jeugd samen met Abdelhak Nouri en was beste maatjes met de man wiens carrière veel te kort zou gaan duren. De familie Bergwijn kreeg helaas ruzie met jeugdtrainer Orlando Trustfull, waarna PSV hem oppikte.

Daar groeide de nu 21-jarige Bergwijn uit tot één van de meest veelbelovende aanvallende talenten. De banden met Van de Beek zijn ondertussen altijd goed gebleven. Dat baseren we niet alleen op een comment op Insta, maar ook uit het feit dat Bergwijn aanwezig was op de presentatie van een boek van Henk Spaan, waarin nog maar eens staat omschreven hoe groot de belofte Nouri was.

We wachten de verse ontwikkelingen rustig af. Het laatste woord is over de situatie rond Bergwijn nog niet gezegd, maar eerst heeft de opdracht 'pak schaal' natuurlijk voorrang!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >