Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfersom van 20 miljoen euro lijkt Overmars de max voor één speler

De dubbel is binnen en dat is voor Marc Overmars reden om een tipje van de sluier van het geheim van Ajax op te lichten. De directeur voetbalzaken is de grote man en zag zijn zomerse keuzes tijdens dit lange, succesvolle seizoen uitstekend uitpakken. Hij vertelt ook iets over de strategie voor de komende tijd.

18 mei 2019 - 00:06
overmars20car
Er volgen voor Overmars grotere uitdagingen dan KJH langer binden. © Pro Shots

Overmars vertelde al dat hij een stappenplan op zijn bureau heeft liggen om het niveau van de selectie ook de komende jaren op peil te houden. Of dat genoeg is om van Ajax het Bayern München van Nederland te maken, moeten we afwachten. Maar dat is het doel.

Veelvraat Bayern is nooit te beroerd om een aankoop te doen. Het shopt zelfs met enige regelmaat bij zijn grote concurrent(en) en ook dat lijkt voor Ajax geen brug te ver meer. Zo is er belangstelling voor Steven Bergwijn, maar wat is er voor nodig om hem bij PSV los te weken? Geld. Veel geld.

We zijn benieuwd hoeveel geld precies en daar wordt een verse uitspraak van Overmars interessant. “Wij gaan als club niet snel boven een transfersom van boven de 20 miljoen euro zitten,” aldus de sportieve baas in gesprek met Voetbal International. “Veel andere clubs in de Europese top kunnen dit gemakkelijk doen.”

Ajax zwemt in het geld, maar dit betekent niet dat het over de balk gesmeten gaat worden. “Als je twee heel dure spelers koopt en die renderen niet, heb je gewoon een probleem. Gaat zoiets twee of drie jaar op rij fout, dan zak je weer snel weg. Het is dus zaak om te blijven presteren, niet alleen op het veld.”

Overmars vindt het wel prettig dat bepaalde keuzes nu sneller en gemakkelijker gemaakt kunnen worden. Het wordt interessant om de processen bij Ajax te volgen, want de kans lijkt zeer groot dat er bijvoorbeeld een opvolger van Hakim Ziyech moet worden gehaald. Het was vorig jaar al een wonder dat hij bleef.

“Als Ziyech vertrekt, moeten we er een speler van niveau voor terughalen. De kans is groot dat we dan in de categorie mid-twintigers zoeken,” vervolgt Overmars, die vorig jaar rond deze tijd druk was met het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind. “Timing is allesbepalend. We kijken hoe en wat er mogelijk is.”

Maar de kans dat er meer dan 20 miljoen euro aan één speler wordt uitgegeven, is dus klein. Eens zien wat voor impact deze logische strategie heeft op de gang van zaken rondom Bergwijn. Er was weinig voor nodig en wie weet kan dit bedrag toch al genoeg zijn om PSV een beetje zenuwachtig te maken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >