Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet bekerwinst als begin: 'Prijs moet opmaat zijn naar meer'

Erik ten Hag verwacht dat winst van de KNVB-beker zijn ploeg een boost zal geven in aanloop naar de kraker tegen Spurs, die woensdag alweer op het programma staat. "We moesten deze wedstrijd winnen om de rust te bewaren. Zeker gezien onze historie en prijzendroogte."

05 mei 2019 - 22:02
haganalysewilajacar
Ten Hag ziet er persoonlijk op toe dat de beker mee naar Amsterdam gaat. © Pro Shots

Ajax had in de bekerfinale eigenlijk alleen maar iets te verliezen. Zo ver kwam het niet, omdat de favoriet deed wat het moest doen. Dit Ajax lijkt in een roes te zitten en kende uiteindelijk weinig problemen met Willem II, dat met een 4-0-nederlaag naar Tilburg afreisde. “Het begin was moeilijk. Willem II deed goed mee. We kwamen een keer of twee goed weg. Na de 1-0 kom je snel op 2-0 en toen was het een gelopen koers,” aldus Ten Hag.

Hoewel zijn spelers echt blij waren met de bekerwinst zaten ze al rap na de wedstrijd weer in de spelersbus. De return tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League wacht woensdag immers. Ten Hag gunt zijn spelers 24 uur de tijd om te genieten, maar er stond op de avond van de winst geen festiviteit gepland.

De winst op het strijdlustige Willem II hield Ajax in die roes. “We maken met Ajax een mooi jaar door. Met fantastische blijvende dingen, zoals de wedstrijden tegen Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2). Maar aan het eind wil je iets tastbaars. Deze prijs moet de opmaat zijn naar meer.”

De eerste bekerwinst sinds 2010 houdt het in Amsterdam ook rustig, stelde Ten Hag. “We moesten deze wedstrijd winnen om de rust te bewaren. Zeker gezien onze historie wat betreft prijzendroogte. We weten allemaal dat het woensdag zwaar wordt. We zullen tegen Spurs opnieuw grenzen moeten verleggen om in de CL-finale te komen. Wat dat betreft denk ik dat we de bekerwinst als boost kunnen zien naar de return toe.”

Uiteindelijk bleek Willem II de ideale tegenstander in aanloop naar het zoveelste Europese topduel in de Johan Cruijff Arena. “We konden met de spelers spelen die we wilden laten spelen. Ik denk dat we iedereen de juiste prikkel hebben gegeven. Dit is een serieuze prijs, dus dan moet je het ook serieus benaderen."

"Ik wilde niet meer spelers sparen omdat je anders de structuur uit het elftal haalt. We spelen in elf, twaalf dagen vier pittige wedstrijden. Daar moet je toch rekening mee houden. Maar ik weet dat we Joël Veltman en Lasse Schöne nog keihard nodig zullen hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >