Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag weet niet of Ajax volgend seizoen weer zó sterk is

We hebben een ultiem jaar achter de rug. Het kan haast niet beter, zou je denken. En dat is precies wat Erik ten Hag ook denkt. De trainer gaat er alles aan doen om Ajax optimaal voor te bereiden richting het nieuwe seizoen, maar of we een herhaling van 2018/2019 mogen verwachten?

20 mei 2019 - 10:20
hagvolgendjaarcar
Er staat Ten Hag en Ajax een uitdagende zomer te wachten. © Pro Shots

Ten Hag betwijfelt het. Niet omdat er dingen bij Ajax op losse schroeven staan, maar omdat het afgelopen seizoen simpelweg zo fantastisch was! “Ajax zal altijd talenten blijven voortbrengen. Ook volgend seizoen staat er weer een sterk team, daar ben ik van overtuigd,” aldus de trainer tijdens Inside Ajax.

Maar er volgt ook een 'maar'. Dat kan ook bijna niet anders, want Ajax won dit seizoen de dubbel en stond op de drempel van de Champions League-finale. Al dat succes was prachtig, maar heeft ook een keerzijde. De hongerige gieren cirkelen al boven de Johan Cruijff Arena.

“Het kost heel veel werk om weer een sterk team te bouwen. We moeten slim en creatief zijn. Je mag niet verwachten dat het elftal net zo goed is als afgelopen seizoen. Dat mag je niet verwachten. Het is absoluut niet realistisch, zoals we dit ook niet van de huidige ploeg hadden verwacht.”

Daar heeft Ten Hag een punt, want zeg nu zelf: heb jij voor de winterstop ook maar een moment gedacht aan het winnen van de dubbel en het behoren tot de beste vier van Europa? Waarschijnlijk niet, al leert de historie ook dat Ajax – als goede vervangers worden aangetrokken – verder kan bouwen als er eenmaal een goede fundering is gelegd. Denk aan de gouden jaren negentig.

“Maar het is geen vanzelfsprekendheid dat zoiets ieder seizoen gebeurt. Sterker nog, de kans dat het weer zo gaat vallen... We hebben twintig jaar op een seizoen als dit moeten wachten. En ik hoop niet dat het weer twintig jaar duurt,” stipt Ten Hag aan.

Er veranderen deze zomer niet alleen dingen op het veld, maar ook in de dug-out. Ten Hag neemt afscheid van Alfred Schreuder – hij wordt trainer van het Duitse Hoffenheim – en wordt naar het schijnt vervangen door Michael Reiziger, terwijl ook Aron Winter vertrekt en wordt opgevolgd door Christian Poulsen.

Ten Hag: “De rol van Alfred was heel groot, want hij heeft een bepaalde taak die op het trainingsveld ligt. Hij is ook heel duidelijk betrokken bij de voorbereiding op de volgende tegenstander. Alfred heeft een grote bijdrage geleverd aan onze speelwijze, ik ga hem heel erg missen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >