Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na beker en schaal ook eigenaar van Rinus Michels Award

Erik ten Hag reikte tijdens de huldiging persoonlijke prijzen uit, maar vrijdag stond hij zelf in de schijnwerpers. De coach van Ajax mocht de Rinus Michels Award in ontvangst nemen. Ten Hag werd tijdens het trainerscongres uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

17 mei 2019 - 17:51
michelswardhagcar
Het regent deze weken prijzen voor de trainer. © De Brouwer

Het is voor Ten Hag al de tweede Rinus Michels Award die op de schoorsteenmantel kan plaatsen, want hij won deze prijs in 2016 ook al eens. Hij was toen nog trainer van FC Utrecht, waarmee hij vijfde werd in de competitie. Ook werd dat jaar de KNVB-bekerfinale bereikt. En verloren.

Gelukkig zijn er door de ploeg die de 49-jarige Ten Hag dit seizoen traint wel prijzen gewonnen. Ajax maakte een einde aan de veel te lang durende prijzendroogte en sloot seizoen 2018/2019 af met de dubbel: KNVB-beker en schaal. Tussendoor werd ook de laatste vier van Europa gehaald.

Het kon daardoor natuurlijk niet anders of Ten Hag ging er met deze persoonlijke onderscheiding vandoor, waardoor Mark van Bommel (PSV) nog steeds met lege handen staat. En zo blijven er wel meer trainers van eredivisieclubs achter zonder prijs.

Naast Ten Hag viel ook de jeugdopleiding van Ajax in de prijzen. Het duurde een tijdje voordat de ontwikkelingen op De Toekomst werden gewaardeerd, maar inmiddels is het goed raak. Saïd Ouaali ging inmiddels alweer voor de derde keer op rij met een Rinus Michels Award naar huis.

Drie keer op een rij winnen lukte de jeugdopleiding ook al eens tussen 2004 en 2006.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >