Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag laat sterkste elf spelen en belooft Huntelaar basisplaats

Erik ten Hag vormt deze dagen het oog van een orkaan. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn en er kampioenskoorts wordt gezweet, moet de trainer zorgen dat zijn ploeg ook de laatste wedstrijd goed aanneemt. Om de kans hierop te vergroten, stelt de trainer zijn sterkste elf op.

14 mei 2019 - 15:33
haggraafschapcar
Ten Hag wil van felicitaties nog niets weten. © Pro Shots

“We benaderen de wedstrijd tegen De Graafschap serieus. We willen voetballen met stijl en klasse, zo gaan we het ook benaderen,” aldus Ten Hag tijdens zijn laatste perspraatje van het seizoen. “Het gaat er ook niet om of Dusan Tadic nog topscorer wordt, het gaat erom dat wij winnen.”

Het is wel duidelijk hoe Ajax ernaar kijkt en het is wel duidelijk hoe Ten Hag het beschouwt. “Het sterkste elftal speelt,” maakt de trainer wellicht ten overvloede nog maar eens duidelijk. En in dat sterkste elftal is een plekje voor Klaas Jan Huntelaar gereserveerd. “Dat kan ik alvast vertellen.”

“Klaas Jan is bezig aan een goede reeks en toont een ongelooflijke drive, met veel gif in zijn spel. Sentimenten tellen niet, ook morgen niet. Ik maak een opstelling op basis van het beste team, met hieraan gekoppeld spelers die het meeste rendement hebben. Daarom speelt Klaas Jan.”

Ofschoon iedereen druk is met festiviteiten en allerlei randvoorwaarden, houdt Ten Hag nog een kleine slag om de arm. Hij kreeg eerder deze week bijvoorbeeld een belletje van oud-bondscoach Kees Rijvers, die met het Nederlands elftal met lege handen achterbleef omdat Spanje met 12-1 won van Malta.

“Ook bij drie punten en 25 doelpunten verschil moet je een slag om de arm houden. Alles is in het voetbal al een keertje gebeurd, maar ik vind het logisch dat er ook een schaal in Eindhoven klaar staat. Theoretisch kan de schaal ook nog ergens anders vallen, feit is dat we nog moeten spelen. Zoals ik continu zeg: wij hebben het stuur in onze handen en moeten dat zo houden.”

Overigens is de inzetbaarheid van David Neres nog altijd een vraagteken, volgens Ten Hag. De kans op speelminuten lijkt echter klein, aangezien Neres zondag nog over de reclameborden moest worden getild. Hij heeft een blessure aan zijn hamstring.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >