Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag krijgt volgend seizoen Reiziger als assistent

Het zong al een tijdje rond en nu wordt er ook hardop over gesproken: Michael Reiziger maakt promotie bij Ajax. De coach van Jong Ajax wordt volgend seizoen assistent-trainer van Erik ten Hag. Ajax maakte eerder al bekend dat Christian Poulsen deel uitmaakt van de nieuwe staf.

23 mei 2019 - 13:39
reizigerpromoveertcar
Reiziger staat volgend seizoen naast Ten Hag. © Pro Shots

Het driemanschap Ten Hag, Reiziger en Poulsen moet ervoor zorgen dat Ajax ook komend seizoen kampioen wordt. Voor deze drie heren is straks een plekje op de bank gereserveerd. Het aanpassen van de technische staf is deels noodzakelijk en deels op eigen initiatief.

Zo besloot Ten Hags huidige rechterhand, Alfred Schreuder, in te gaan op een aanbieding van 1899 Hoffenheim. Hij is volgend seizoen hoofdtrainer in de Bundesliga. Ajax besloot zelf op zoek te gaan naar een andere functie voor Aron Winter. Welke functie dat wordt, is nog niet bekend.

Wel is zeker dat Reiziger opschuift binnen de trainersstaf. Deze geluiden klonken zoals gezegd al door, maar nu heeft Voetbal International er ook een artikel aan gewijd. Reiziger stond ook in de belangstelling van Middlesbrough, maar hij kiest ervoor om bij Ajax te blijven.

De afgelopen twee jaar was Reiziger verantwoordelijk voor Jong Ajax, waarmee hij tijdens seizoen 2017/2018 kampioen werd. Het verdedigen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie bleek een onmogelijke opgave: dit keer eindigden de Jong Ajacieden als elfde.

Het was voor Ajax desondanks voldoende om Reiziger toe te voegen aan de staf van het eerste. De nieuwe assistent weet al een beetje hoe het voelt om bij het eerste betrokken te zijn. Reiziger nam, samen met Winston Bogarde, eind 2017 de honneurs waar bij Ajax - Willem II (3-1). Eerder die week was Marcel Keizer ontslagen.

En dan is er nog Poulsen, van wie al bekend was dat hij bij Ajax had getekend. De Deen liep enige tijd stage op De Toekomst en liet in die periode een veelbelovende indruk achter. Poulsen deed in zijn loopbaan alle grote voetballanden aan en beschikte over een prima mentaliteit. Mede daardoor ziet Ajax in hem een geschikte assistent.

Overigens blijven ook keeperstrainer Carlo l'Ami en individueel trainer Richard Witschge in seizoen 2019/2020 deel uitmaken van de technisch staf. Het is nog wel even afwachten wie volgend seizoen eindverantwoordelijk is voor Jong Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >