Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Het is niet mijn intentie om Ajax te verlaten’

Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat Erik ten Hag het stokje van Marcel Keizer overnam. In de tussentijd is er veel gebeurd. Van een dramatisch jaar zonder prijzen, naar een seizoen waarin Ajax nog strijdt op drie fronten. De trainer heeft dan ook geen intentie om de club te verlaten.

04 mei 2019 - 14:43
TenHagParool
Ten Hag staat er momenteel goed op in Amsterdam. © Pro Shots

Het huidige succes van Ajax is niet onopgemerkt gebleven in Europa. De Ajacieden staan volop in de belangstelling van topclubs, maar ook aan Ten Hag zal ongetwijfeld worden getrokken. Toch heeft de trainer geen intentie om de club te verlaten.

“Als de redenen waarom je als trainer en club bij elkaar bent gekomen nog overeind staan en het verwachtingspatroon reëel is, dan is er aanleiding om de samenwerking te vervolgen. Ik heb wel een aantal eisen, of eisen... Noem het wensen, uitgangspunten. Als de club daar nee tegen zegt, dan maak ik misschien een andere keuze. Maar dat is niet mijn intentie," deelt Ten Hag met Het Parool.

De oefenmeester erkent dat de band met de spelersgroep in het begin niet optimaal was, maar vindt ook dat hij daar niet altijd invloed op had. “Een aantal dingen lag bij mezelf, bij mijn manier van werken, mijn persoonlijkheid. Maar het had vooral te maken met dingen die zich buiten mijn invloedssfeer afspeelden,” doelt de trainer op het drama rondom Abdelhak Nouri. “Er moet een vertrouwensband zijn, zoiets heeft tijd nodig.”

Ten Hag staat er inmiddels goed op in Amsterdam. De kritiek in zowel de media als onder de supporters heeft plaatsgemaakt voor lofzang. Iets wat tot voor kort nog ondenkbaar was. “De trainer van Ajax staat vol in het spotlicht, er wordt van alles over mij geroepen. Voor mij is dat geen probleem, ik moet een dikke huid hebben. Nederland heeft een afzeikcultuur."

Er gingen wat verhalen rond dat Ten Hag zich zou hebben weggecijferd en zou hebben ingestemd met eisen van de spelers. De trainer ontkent dit echter. "Ik heb geen enkele concessie gedaan. Zoals ik bij Ajax werk, heb ik dat overal gedaan. Ik ben een stijfkop, maar ik moet wel draagvlak creëren om het op mijn manier te laten slagen."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >