Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Ajax praten over langere verbintenis

Erik ten Hag heeft bij het praatprogramma Natafelen nog maar eens bevestigd dat hij in principe graag bij Ajax blijft. De trainer - die een contract tot de zomer van 2020 heeft - stelt dat er gesprekken gaande zijn tussen zijn eigen persoontje en de clubleiding. De intenties zijn duidelijk: verlengen.

28 mei 2019 - 09:26
ten-hag-blijft-1200
Schreuder vertrekt, maar Ten Hag blijft samenwerken met Witschge en l'Ami. © Pro Shots

De naam van de coach zingt rond in Europa. Clubs als FC Barcelona en Juventus worden zelfs genoemd. Het is allemaal wat, los van of er iets van waar is. Ajax is populair. Niet alleen de spelers, maar ook de technische staf. Zo moet Ten Hag het volgend seizoen sowieso stellen zonder Alfred Schreuder, die in de Bundesliga een uitdaging aangaat bij Hofffenheim.
 
Ten Hag ziet zijn succesploeg deels uiteen vallen, maar gaat een nieuwe uitdaging bij het opnieuw bouwen van een kampioensploeg niet uit de weg. “Ik heb de intentie om bij Ajax te blijven, er is nu een gesprek en daar zijn we snel uit,” klinkt het aan tafel bij Kees Jansma. “We zijn in gesprek over het contract en met welke intenties we met elkaar verder gaan. We praten nu over verlengen.”
 
Ten Hag gaat, mede door het vertrek van Schreuder, sowieso werken met een deels nieuwe staf. Zo zien we Aron Winter volgend seizoen niet meer terug bij het eerste elftal. Ajax besloot op zoek te gaan naar een andere functie voor Winter. Het is nog niet duidelijk welke dat wordt.
 
Michael Reiziger daarentegen maakt promotie en schuift door naar de positie van assistent-trainer van Ten Hag. Ook Christian Poulsen krijgt een dergelijke rol toebedeeld, zoals al eerder bekend werd. De Deen liep al langer stage bij Ajax en maakte daarbij dusdanig veel indruk dat een langer verblijf mogelijk werd.
 
Keeperstrainer Carlo l’Ami en individueel trainer Richard Witschge blijven in seizoen 2019/2020 wel deel uitmaken van de technische staf. Laatstgenoemde maakte dat zelf bekend via zijn Instagram-account.
 
Door het opschuiven van Reiziger naar het eerste elftal, ontstond er een vacature bij Jong Ajax. Deze is inmiddels ingevuld. De club trok Mitchell van der Gaag aan als hoofdverantwoordelijke voor de beloftenploeg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >