Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag doet stiekem gewoon alsof Ajax en Spurs aftrappen met 0-0

“We moeten winnen, daar gaan we voor.” Was getekend, Erik ten Hag tijdens zijn vooruitblik op Ajax - Tottenham Hotspur. De Ajacieden hoeven niet eens te winnen om zich te plaatsen voor de finale van de Champions League, maar de trainer kijkt er iets anders naar. Het staat voor Ten Hag bij de aftrap stiekem 0-0.

07 mei 2019 - 16:35
tenhagspurscar
Dat uitdoelpunt zit ergens verstopt in het achterhoofd van Ten Hag. © Pro Shots

De return begin natuurlijk op 0-0, maar Ajax heeft dat belangrijke uitdoelpunt alvast binnen. Die moet Spurs eerst nog zien te maken. We weten echter allemaal dat Ajax de helft van zijn kracht inlevert als het achterover leunt en voor de pot gaat hangen. Dat is dan ook niet de bedoeling.

“We richten ons op onszelf en gaan uit van onze eigen kracht, al brengen we natuurlijk respect op voor onze tegenstander en denken we ook aan hun bedreigingen. Maar we moeten winnen. We kijken er daarom naar alsof het 0-0 staat,” aldus Ten Hag in een onwijs volle perszaal.

Het is Ajax nog niet gelukt om in de knockout-fase een wedstrijd voor eigen publiek in winst om te zetten en dus is het misschien ergens ook maar goed dat dit niet hoeft. De trainer hoopt dat de sfeer zijn ploeg vooruit zal stuwen en helpt om het onmogelijke geachte toch mogelijk te maken.

“Het uitdoelpunt van vorige week kan erg belangrijk worden, we hebben zelfs gewonnen, en dan moet je het thuis afmaken. Al vraagt het nu wel iets anders in onze mindset. Daarom doen we alsof het 0-0 staat en zo zullen we de wedstrijd ook aangaan. Een geweldige ambiance kan ons helpen, maar we moeten het zelf doen en op onze eigen stijl voortborduren.”

Ten Hag wilde niet zeggen wie er als rechtsback aan de aftrap staat en welke overwegingen hij meeneemt omdat hij dan van alles verklapt. De trainer gaf wel antwoord op de vraag: moet het anders of moet het beter dan tijdens de heenwedstrijd in Londen?

“We hebben het vorige week goed gedaan, de organisatie klopte, maar we moeten het anders doen als wij in balbezit zijn. Dat deden we het laatste uur namelijk niet goed. Het elftal was er te veel op gericht om de 1-0-voorsprong te verdedigen in plaats van een grotere marge te pakken,” vervolgde Ten Hag.

Wat moet er dan precies beter? “Meer doen met de bal. Dat is ons spel en juist waarin we uitermate goed zijn. Al is het niet zomaar gezegd dat een tegenstander zoiets toestaat. We moeten opnieuw een grens verleggen, daar houden we ons ook mee bezig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >