Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico volgt Neres richting Copa América

Nicolás Tagliafico is één van de twee Ajacieden die deze zomer in actie komt tijdens de Copa América. De verdediger is dinsdag door bondscoach Lionel Scaloni opgenomen in de 23-koppige selectie van Argentinië voor het toernooi in Brazilië. Eerder kreeg David Neres al een invitatie voor de Braziliaanse selectie.

22 mei 2019 - 09:38
nico-copa-1200
Nico drapeerde in Doetinchem de Argentijnse vlag vast om zijn schouders. © Pro Shots

Wie weet lukt het Tagliafico - die beloofde nog zeker een jaar in Amsterdam te blijven voetballen - om na de KNVB-beker en het landskampioenschap nog een prijs te winnen.

Zijn teamgenoot Neres strijdt daar echter ook voor. De Braziliaan werd eerder al door bondscoach Tite toegevoegd aan het keurkorps van de ‘goddelijke kanaries’.

De twee Zuid-Amerikaanse Ajacieden gaan in elk geval nog een mooi toernooi tegemoet. Tagliafico staat inmiddels op dertien interlands en neemt het tijdens de 46ste editie van de Copa América op tegen Colombia, Paraguay en Qatar. Dat alles gebeurt in Groep B.

Qatar is een vreemde eend in de bijt en dat geldt ook voor Japan. De twee landen zijn door voetbalbond CONMEBOL uitgenodigd om als gast mee te doen. Tijdens elke editie van de Copa América doen twee landen uit een ander continent mee. Vandaar!

Neres en zijn Brazilië treffen in groep A achtereenvolgens Bolivia, Venezuela en Peru. Als het de twee Ajacieden lukt om hun groep te overleven, dan zijn de kwartfinales bereikt.

Het toernooi begint op 14 juni met de wedstrijd tussen Brazilië en Bolivia. Een dag later komt Tagliafico in actie tegen Colombia. De finale staat geprogrammeerd voor 7 juli en wordt gespeeld in Rio de Janeiro in stadion Maracanã.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >