Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico sowieso ook komend seizoen Ajacied!

Supergoed nieuws! Nico Tagliafico heeft zijn contract laten aanpassen, waardoor zwart op wit staat vastgelegd dat hij sowieso ook komend seizoen voor Ajax speelt. Het contract van de Argentijns international loopt nog tot de zomer van 2022. Daarin is niks veranderd.

03 mei 2019 - 15:08
tagliaficovoorstelcar
Nico, strijder op linksachter! © Pro Shots

Wat is er dan wel veranderd? Nou ja, de Argentijn wilde niet bijtekenen en doet dat ook nu niet. Daarmee werd gevreesd voor een wel heel vroegtijdig vertrek van de verdediger. Door het contract aan te passen is Ajax in elk geval verzekerd van nog een jaar Tagliafico, strijdend op de positie links achterin. Dat is lekker en dat is fijn.

Tagliafico is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam. Hij kwam in januari 2018 over van Independiente. Momenteel staat de teller van Tagliafico op 57 wedstrijden in Ajax 1. Daarin was hij goed voor zes goals en acht assists. Van die zes treffers maakte hij er liefst drie dit Champions League-seizoen.

De vleugelverdediger ontwikkelde zich met grote sprongen bij Ajax en voetbalde zichzelf in Amsterdam zelfs naar het WK in Rusland.  Na het toernooi rolde hij in een paar interlands van Argentinië zelfs de aanvoerdersband om zijn bovenarm.
 
Tagliafico heeft het naar zijn zin in Amsterdam, maar wekte met zijn goede spel uiteraard de aandacht van buitenlandse clubs. De speler zelf belooft nu dat hij Ajax in de zomer trouw blijft, via een filmpje op de sociale media-kanalen van Ajax.

"Hoi supporters, hoe is het? Ik wil graag zeggen dat ik nog zeker een seizoen blijf," aldus Tagliafico die hoopt op nog zo'n mooi seizoen als het huidige. We hopen met hem mee.

Directeur spelerszaken Marc Overmars reageert verheugd: "Dit is mooi nieuws voor Ajax en een goed signaal naar de groep toe. Het laat zien dat we ambitieus zijn, ook voor de toekomst."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >