Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic laat biertje staan en wil momentum vasthouden

Dusan Tadic pakte met de KNVB-beker de eerste grote prijs in zijn loopbaan. Tijd om te genieten gunde de dertigjarige Serviër zichzelf echter niet. "We moeten snel fris worden om tegen Spurs weer met veel energie op het veld te staan."

06 mei 2019 - 10:56
Tadic12001
Tadic juicht na de derde treffer met de vijftienduizend Ajacieden in De Kuip. © Pro Shots

Feestvieren, samen met 15.000 Ajacieden, na een ruime 4-0-zege in de bekerfinale. Het beviel Tadic prima. “Het is altijd lekker om te winnen in De Kuip. Er heerste een lekkere sfeer. De fans zijn belangrijk voor ons. Ik vond het mooi om te zien en leuk om er hier samen een feestje te maken.”

De Serviër was met een assist bij de openingstreffer bovendien belangrijk in het openbreken van de finale. “We wisten dat het moeilijk zou worden in het begin. Willem II zette ons behoorlijk onder druk en daardoor begonnen we niet goed aan de wedstrijd. Dat eerste doelpunt was belangrijk en brak Willem II. Daarna kregen ze het ook moeilijker. Na de snelle tweede treffer was de wedstrijd wel beslist.”

De openingstreffer van Daley Blind vloeide voort uit een ingestudeerde hoekschop, beaamt aangever Tadic. Frenkie de Jong speelde een korte corner naar Hakim Ziyech, die op zijn beurt terug legde op de gereedstaande Tadic. De Serviër draaide de bal weer het strafschopgebied in, waar Blind de bal al verwachtte en subtiel achter doelman Timon Wellenreuther kopte.

Tadic: “Daar oefenen we op. Dit was volledig ingestudeerd. We praten voor de wedstrijd altijd over wat we zelf kunnen en wat de zwakheden van de tegenstander zijn. We moeten de trainers hiervoor dan ook de compliment geven. Carlo, Alfred, Erik, Richard, Aron en alle anderen. Iedereen is bezig met dit soort details. Dat is belangrijk en leuk dat het er dan op deze manier zo uitkomt.”

Erik ten Hag gunt zijn spelers in dit propvolle seizoen na mooie successen 24 uur feestvreugde alvorens het vizier weer gericht moet worden op de eerstvolgende opponent. Wie de Ajacieden zondagavond in De Kuip richting bus zag lopen, had al snel door dat er geen wild feest gepland stond.

Tadic bevestigde dat vermoeden. Het biertje liet hij staan. “Er staat niets gepland. Vandaag winnen was belangrijk, woensdag wordt ook weer heel belangrijk. We zitten nu in het momentum en moeten dat vasthouden. Natuurlijk is het leuk om de beker te winnen."

"Maar het is vooral belangrijk om rust te nemen en goed op onze voeding te letten. We moeten snel fris worden om tegen Spurs weer met veel energie op het veld te staan,” besloot de speler, die een kwartier voor tijd rust kreeg en werd vervangen door Zakaria Labyad.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >