Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strijd om Cruijffschaal speciaal voor PSV dag vervroegd

Pak even je agenda erbij, want we hebben - nog voor het nieuwe seizoen begint - al een wedstrijdverplaatsing te pakken. De strijd om de Johan Cruijffschaal tussen Ajax en PSV is verplaatst van zondag 28 naar zaterdag 27 juli. Aftraptijd: 18.00 uur.

28 mei 2019 - 13:34
jc-schaal-1200
Zijn laatste JC Schaal pakte Ajax in 2013 ten koste van AZ. © Pro Shots

Dit maakte de KNVB bekend. De reden hiervoor, zo schrijft de bond, is om PSV een zo optimaal mogelijke voorbereiding te bieden op de Europese wedstrijden die de club moet spelen in de tweede voorronde van de Champions League. Het zijn teksten die we bij Ajax kennen van het afgelopen seizoen, waarin het zo lekker draaide in het miljoenenbal.
 
Verder stelt de KNVB: “Bij de keuze om de wedstrijd een dag te vervroegen is het sportieve belang doorslaggevend geweest. Geanticipeerd is op een mogelijk vertrek van PSV op de zondagochtend na de wedstrijd richting een Europese bestemming. De Eindhovenaren komen dinsdag 23 of woensdag 24 juli en dinsdag 30 of woensdag 31 juli uit in de tweede voorronde van de Champions League.’
 
We moeten, zeggen we eerlijk, best een beetje gniffelen om het nieuws en zijn vooral benieuwd of PSV-directeur Toon Gerbrands nu ook schande spreekt van de wedstrijdverplaatsing en vooral of hij vindt dat nu wel de juiste procedures gevolgd zijn. Nou ja, we horen het allemaal wel weer. Of niet.
 
De wedstrijd wordt overigens in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Sinds seizoen 2017/2018 is de thuishaven van de landskampioen het decor van deze seizoensopener.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >