Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spurs niet blij met 'prijswinnende' Ajacieden op thuisvakken

Het was niet zo extreem als in Madrid, maar wie goed om zich heen keek, zag ook op bezoek bij Tottenham Hotspur weer genoeg Ajacieden op de thuisvakken. Het ging Spurs op de oosttribune zelfs een beetje te ver. Zo ver dat er een klacht wordt ingediend bij de Uefa.

02 mei 2019 - 11:22
spursthuisvakcar
Spurs begroette flink wat Ajacieden tussen de eigen supporters. © Pro Shots

Ga nu niet meteen moord en brand roepen, want stiekem heeft Spurs wel een beetje een punt. Het gaat blijkbaar om kaartjes die zijn verloot, door de Uefa zelf en sponsor Heineken. Zoals je ook bij ons op televisie ziet, kun je bellen, sms'en of appen met het idee om kaartjes te winnen.

Dit gebeurde rondom Spurs - Ajax en zal vast ook gebeuren in aanloop naar de return in de Johan Cruijff Arena. Het probleem is alleen dat de kaartjes vanuit de verloting op wonderbaarlijke wijze in handen zijn gekomen van Ajacieden. The Times zelfs rept over 'enkele honderden kaarten'.

Enkele honderden kaartjes die vanuit sponsors via een algemene verloting in handen kwamen van Ajacieden lijkt een tikje overdreven, maar het wordt natuurlijk helemaal grappig als je bedenkt dat het hoofdkwartier van Heineken in Amsterdam is gevestigd...

Hoe dan ook, Spurs is niet helemaal blij met de gang van zaken. Vooral niet omdat er binnen een kwartiertje wedstrijd gejuicht kon worden, dankzij Donny van de Beek. Want wat doe je als je cluppie 0-1 maakt in de halve finales van de Champions League? Juist, juichen!

Gejuich van Ajacieden werd trouwens afgekeurd op meerdere plekken in het Tottenham Hotspur Stadium. Er is best sympathie van Ajacieden voor Spurs en vanuit Spurs-supporters voor Ajax, maar als er een finaleplek op het spel staat, worden sommige sentimenten toch echt opzij geschoven.

Als het aankomt op 'home support only' is Spurs overigens vrij streng. Eerder dit seizoen werden diverse supporters van PSV geweigerd omdat zij plaats wilden nemen op de thuisvakken. Dat gebeurde overigens bij de toegangspoorten van Wembley, waar de ploeg uit Londen de eerste hoofdstukken van zijn Europese campagne afwerkte.

Hopelijk ligt de voorkeur van de prijswinnaars van woensdag bij Ajax, want de Ajacieden kunnen alle steun gebruiken bij het veiligstellen van een plek in de finale. Het is nog lang geen uitgemaakte zaak, na de 0-1 die vanuit Londen wordt meegenomen naar Amsterdam.

Zit je je trouwens al het hele artikel af te vragen of er nog een kaartenjacht komt vanuit SV Ajax? Later meer!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >