Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Speech De Ligt: 'We hebben die grote boven ons laten zien wat hij wou'

Matthijs de Ligt vestigde tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein meermaals de aandacht op zich. Hij voorkwam eerst dat burgemeester Femke Halsema een blikje tegen zich aan kreeg gegooid en had daarna een prima kampioensspeech in petto.

16 mei 2019 - 17:33
speechdeligtcar
VUT'ter De Ligt ontdekte op het podium weer zijn jongere zelf. © Pro Shots

Frenkie de Jong verklapte nog maar een paar dagen geleden dat-ie vindt dat De Ligt praat als een zestigjarige die al in de VUT zit, terwijl hij in werkelijkheid nog een tiener is. Maar tijdens de huldiging om het winnen van de dubbel te vieren, kwam het jonkie in De Ligt naar boven.

“Ajacieden, het seizoen begon tegen Sturm Graz en wie dacht dat het zo zou lopen? We hebben Bayern München weggespeeld, Real Madrid en Juventus. Niemand die ons stoppen kan.”

“We werden kampioen, wonnen de beker en werden op het nippertje uitgeschakeld, maar het belangrijkste is: we hebben laten zien waar Ajax en Amsterdam voor staan. En dat is aanvallend voetbal.”

De Ligt stond ook stil bij Ajacieden die het daadwerkelijk binnenhalen van de 34ste landstitel niet meer konden meemaken, onder wie Johan Cruijff. “Wij hebben die grote, boven ons, laten zien wat hij wou en van ons verwachtte.”

“Dat hebben we met z'n allen gedaan: ervaren spelers, jonkies en supporters. Ongelooflijk erg bedankt voor het seizoen en we zien jullie weer verder!”

https://twitter.com/AFCAjax/status/1129047714984091648

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >