Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV'ers vinden lange 'lentestop' nog altijd een beetje oneerlijk...

Ho sorry, als Ajacieden hebben we het liever niet over PSV... Maar we kunnen er niet omheen. De korte pauze richting het einde van het seizoen valt namelijk nog altijd slecht in Eindhoven. Zo slecht dat het in interviews ter sprake komt.

31 mei 2019 - 12:33
lentestopcar
PSV liet het toch echt zelf liggen, ook in de topper... © Pro Shots

Even terug naar het begin, wat is er aan de hand? Ajax bereikte de halve finales van de Champions League, maar hier was door de KNVB in het speelschema geen rekening mee gehouden. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er moest worden geschoven om ruimte te maken: speelronde 33 werd toen speelronde 34.

Dit zorgde ervoor dat Ajax de noodzakelijke rust kreeg rondom de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur, omdat je nu eenmaal niet binnen 48 uur twee wedstrijden kunt spelen. Dit zorgde er ook voor dat PSV achttien dagen rust kreeg. Dat is inderdaad wat lang, ook al waren het in werkelijkheid 'slechts' zeventien dagen.

Maar nu komt het: in de tussentijd werd de bekerfinale gespeeld. Ajax won de KNVB-beker door Willem II in de finale met 4-0 te verslaan, terwijl een B-ploeg van PSV voor de winterstop al was uitgeschakeld. Als PSV zijn best had gedaan in het bekertoernooi, was het niet geconfronteerd met een pauze van 17/18 dagen. Het hoefde dus sowieso al twee weken geen wedstrijd te spelen...

We tikken deze uitleg nog maar een keertje op omdat niet iedereen het heeft begrepen. Dit blijkt in de terugblik van Fox Sports op het seizoen van PSV, want Luuk de Jong en Denzel Dumfries doen nog maar eens hun beklag over de omzettingen van de KNVB. Vanaf de achttiende minuut gaat het over Ajax, dus spoel gerust door.

“Ik vond het wel redelijk vervelend, ja. Achttien dagen niets,” aldus De Jong. “Trainen, twee dagen vrij, trainen, oefenwedstrijd spelen... Dan raak je je wedstrijdspanning kwijt. Het is geen excuus, maar ik vind wel – ik snap het gezien het Europese programma van Ajax – maar ik denk dat dit nergens ter wereld gebeurt,” klinkt het uit de mond van Dumfries.

Dumfries wil niet zo ver gaan om het hardop 'oneerlijk' te noemen, die vraag ontwijkt hij een beetje, maar de verdediger vindt dat de wereld niet alleen om Ajax draait. “Ik vind het heel knap hoe Ajax presteerde in Europa, het schakelde grote tegenstanders uit, maar de competitie bestaat uit achttien clubs en niet uit één team. Ik denk dat de KNVB ook rekening moet houden met de andere clubs.”

“Als wij als PSV zijnde in zo'n situatie zouden zitten, had je ook gewild dat het zo geregeld zou worden. Dat begrijp ik,” meldt De Jong verder. “En ik ben ik het er ook helemaal mee eens, maar het is wel gek. Je bent het niet gewend. Je moet zorgen dat je als team na zo'n moment fit en klaar bent voor AZ-uit. Voor ons gevoel waren we dat ook, maar we verloren.”

Eerst was het verhaal nog dat Ajax aan het volle programma ten onder zou gaan, nu ligt het weer aan de lange pauze waarmee PSV werd geconfronteerd. En ondertussen staat die schaal maar te glanzen in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >