Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Politie waarschuwt nu ook voor zwarthandel in kaartjes Ajax - Spurs

KNVB-bekerfinale? Die wordt inderdaad zondag gespeeld, maar de return in de halve finales van de Champions League werpt zijn schaduw vooruit. Ajax probeert zich woensdag ten koste van Tottenham Hotspur te kwalificeren voor de finale. En iedereen wil van de partij zijn.

03 mei 2019 - 09:58
zwarthandelspurscar
Ajax speelt al het hele Europese avontuur voor volle tribunes. © De Brouwer

De return tussen Ajax en Spurs is allang uitverkocht, maar dit houdt sommigen niet tegen om alsnog een kaartje te bemachtigen. Er wordt grof geld betaald voor een kaartje. Er zijn alleen een paar problemen: het doorverkopen van kaartjes is strafbaar en oplichting ligt op de loer.

Als je platforms als Marktplaats of Viagogo checkt, worden er genoeg kaartjes aangeboden voor Ajax - Spurs. Er wordt vaak een paar honderd euro voor gevraagd. Dat is al een kwalijke zaak. Wat voor supporter ben je als je een kaartje koopt om vervolgens winst te maken over de rug van een andere Ajacied? Een neppe, als je het ons vraagt.

Het probleem is en blijft echter dat sommige supporters er zo graag bij willen zijn, dat ze bereid zijn een paar honderd euro neer te tellen. En daar wordt het interessant, voor oplichters... Er wordt flink geld verdiend met het aanbieden van nepkaartjes en soms wordt ook gebruik gemaakt van neppe Facebookprofielen, waardoor het zogenaamd nog echt lijkt ook.

RTL Nieuws publiceerde het verhaal van Sarah, die voor een paar honderd euro het schip in ging. Sarah is nu veel geld kwijt en zit alsnog zonder kaartjes voor Ajax - Spurs, maar het kan nog erger. Ook als je wel kaartjes krijgt opgestuurd, moet je op je hoede zijn. Soms kom je er pas bij de poort achter dat een kaartje nep is, waardoor je alsnog niet binnen komt.

Ajax waarschuwt al tijden dat kaartjes niet doorverkocht mogen worden en als de club achterhaalt wie zich hier aan schuldig maakt, worden kaartjes geblokkeerd en volgen stadionverboden. Maar ook de politie bemoeit zich er nu mee: oplichting is immers hartstikke strafbaar.

Kortom, koop geen kaartjes via allerlei vreemde kanalen. Het is heel vervelend als je naast een kaartje hebt gegrepen en Ajax - Spurs moet missen, maar je kunt je geld beter uitgeven aan een drankje in de kroeg of reserveren voor wat hopelijk nog komen gaat.

Alles beter dan eerst naast een kaartje grijpen en vervolgens opgelicht worden...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >