Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars heeft stappenplan om Ajaxselectie nog jaren op peil te houden

Wordt Ajax het Bayern München van Nederland? Dat lijkt een voorbarige vraag, waar pas in de komende seizoenen een antwoord op volgt. Er is Marc Overmars in ieder geval veel, zo niet alles, aan gelegen om de kracht van Ajax op peil te houden. Daar ligt al een heel plan voor klaar.

16 mei 2019 - 14:34
stapovermars1200
TORINO, Football,16-04-2019, Allianz Stadium . Champions League quarter finals second leg Juventus - Ajax. Ajax technical director Mark Overmars celebrating the win after the game Juventus - Ajax (1-2).

Je moet er bij Ajax helaas ook rekening mee houden dat spelers vertrekken. Frenkie gaat, de kans is groot dat ook De Ligt vertrekt en aan Ziyech zal worden getrokken. Maar van een leegloop kan en mag geen sprake zijn, aldus de voetbalbazen. En er wordt in een beter segment naar vervangers gekeken.

“Ik heb vertrouwen in volgend seizoen,” kondigt Marc Overmars alvast aan in De Telegraaf. Ajax won dit seizoen de dubbel en bereikte de halve finales van de Champions League, dus de directeur voetbalzaken houdt er rekening mee dat de club inlevert. “In theorie kun je in 2020 de dubbel winnen en de CL-finale halen of winnen, maar ik weet dat het alleen maar minder kan worden.”

“Weet je, het allerbelangrijkste wordt het jaar daarna. Onana en Tagliafico blijven nog een jaar en na volgend seizoen hebben Tadic en Blind hier twee jaar gespeeld. Misschien dat ze nog één keer graag weg willen. Dus halen we misschien nu al spelers die er in 2020 moeten staan,” vervolgt Overmars.

De samensteller van de selectie schrijft bijvoorbeeld Magallán nog niet af en hoopt dat bij Dolberg alles weer op zijn pootjes terecht komt. Als dat lukt, heeft Ajax er twee toppers bij. Maar de vraag of het daadwerkelijk lukt, blijft open staan. Het is in ieder geval goed om te horen hoe er wordt gedacht op het kantoor van Overmars.

Er zijn ook andere tijden geweest, waarin Ajax transfers gemakkelijk dacht te kunnen opvangen met eigen jeugd of subtoppers uit de eredivisie. Die tijd is geweest. Er wordt nu gekeken naar toppers, al vinden ze dat bij PSV niet leuk. Het lijkt erop dat de naam van Steven Bergwijn toch echt ergens staat omcirkeld.

Overmars lijkt blij en tevreden met de mogelijkheden die hij krijgt van de raad van commissarissen. “Ik kan daarmee goed uit de voeten. Om spelers te halen, maar ook te behouden. Van de Beek heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en moet worden beloond. We willen Donny niet kwijt. Ziyech behouden? Hij gaat weg als zich een goede club aandient. En dat gebeurt, denk ik.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >