Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opstappen, omwisselen en meer: alle info over dagje KNVB-bekerfinale!

Het bezoeken van de KNVB-bekerfinale is heel anders dan de gemiddelde uitwedstrijd. De aftrap is zondag misschien pas om 18.00 uur, maar reken er op dat je een groot deel van de dag onderweg bent. Hopelijk blijkt dit het weer allemaal waard en heeft Ajax eindelijk prijs. Hier volgt alle informatie!

03 mei 2019 - 18:04
infobekerfinale1200

Er is op de Ajaxvakken ruimte voor 15.000 Ajacieden en natuurlijk is het helemaal uitverkocht. Het zit er best in dat er nog meer Ajaxsupporters koers zetten richting De Kuip, maar de 15.000 man die gebruik maakt van officieel vervoer, moet nu even opletten. Hier volgt uitleg over opstappen, het verkrijgen van je echte kaartje en de gang van zaken rondom en in De Kuip.

Je hebt om te beginnen een kaartje gekocht voor de bus of trein. Het is niet mogelijk om nog te wijzigen. Als je een buskaart hebt gekocht, moet je met de bus. En als je over een treinkaart beschikt, moet je met de trein. Ook het aangegeven cluster valt niet meer te veranderen.

De informatie is allemaal nogal op maat. Daarom houden we het hier een beetje algemeen. De eerste bussen en treinen gaan al vroeg rijden. De tijd waarop je wordt verwacht, is ook naar je gemaild. Check je inbox, eventueel ook je spamfolder!

Als je in de bus stapt, kun je je melden bij de brug richting P2. Je moet daar je clubcard of seizoenkaart scannen om door te mogen lopen, waarna de eerste controle volgt. Je officiële wedstrijdkaart ontvang je onderweg, ergens tussen Amsterdam en Rotterdam. Hou er rekening mee dat je in Rotterdam opnieuw een controle moet ondergaan. Let op: tassen groter dan A4-formaat kun je niet meenemen en ook kun je geen tassen in bewaring laten nemen.

Als je met de trein reist, dien je je te melden bij de aangegeven ingang. Vanaf daar volg je een route door de Johan Cruijff Arena om vervolgens uit te komen op het perron van het evenementenstation. Onderweg ontvang je je echte kaartje. Dit kaartje moet je eenmaal bij De Kuip opnieuw scannen om toegang te krijgen.

Je moet dus eerst je aankoopbewijs scannen, daarna het onderweg te ontvangen echte kaartje en ook volgt in Rotterdam een tweede ronde fouilleren. Ook krijg je tijdens de heenreis een polsbandje waarmee je op de terugweg toegang krijgt tot het perron nabij De Kuip waar dan treinen klaar staan voor de terugreis.

Je mag voor onderweg kleine pakjes drinken meenemen evenals plastic flesjes maar dan wel zonder dop. Alcoholische dranken zijn niet toegestaan. Het is uiteraard ook niet toegestaan om vuurwerk mee te nemen, laat staan afsteken of richting het veld gooien... Als je onder invloed bent, loop je het risico om te worden geweigerd. Als je geen geldig ID-bewijs kunt laten zien, kom je sowieso niet binnen.

Er staat geen exacte kuipstoel aangegeven op je kaart, maar zoek eenmaal in het stadion lekker een plekje en ga je stoel niet zoeken of opeisen. Dat gaat 'm namelijk niet worden en het is zonde van je tijd. Wat wel van belang is: er staat eerste of tweede ring op je kaart. Ook dat valt nu niet meer te wijzigen.

Dan nog een belangrijk dingetje over de terugweg. Het is wel zo gemakkelijk als je terugloopt naar de bus waarin je op de heenweg ook hebt gezeten, maar qua trein wordt het een ratjetoe. Er staan om te beginnen twee treinen klaar en die gaan rijden zodra ze zijn gevuld. Je kunt naar het perron rennen om de eerste trein te pakken. Je kunt ook rustig aan doen en een latere trein pakken. Maar onthoud dit: er is op de terugweg geen trein voor je gereserveerd. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Als je met de auto komt, kun je parkeren bij de diverse parkeergelegenheden in het Arena-gebied. Parkeren op P2 (vanaf waar de bussen vetrekken) of De Toekomst is niet mogelijk. Voor de parkeerterreinen P1, P3 tot en met P7 geldt het evenemententarief van 12 euro. Bij de overige terreinen geldt het reguliere uurtarief. Als je met het openbaar vervoer richting Johan Cruijff Arena afreist, check dan goed of je na terugkomst nog een goede aansluiting hebt. Hou er namelijk maar serieus rekening mee dat het zondag een latertje wordt. De klok kan zomaar 22.00 of 23.00 uur aantikken, als het al niet later wordt.

In geval van ultieme nood kun je zondag voor het instappen terecht bij de stadionkassa's aan de noordzijde van de JC Arena.

Je wordt misschien een beetje overdonderd door de gang van zaken en alle regeltjes die hieraan vastzitten, maar geloof ons: als je Ajax eenmaal ziet aftrappen, is het alle moeite waard geweest. Lukt het nu ook nog om de KNVB-beker te winnen, dan beleef je gewoon een topdag. We hopen het van harte, have fun!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >