Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mini-klassieker en titelduel gestaakt wegens ongeregeldheden

Een rechtstreeks duel om de titel tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 is zaterdagmiddag op sportpark De Toekomst na een half uur spelen gestaakt. Dat had alles te maken met ongeregeldheden langs het veld voor de Bob Haarms-tribune.

25 mei 2019 - 15:57
brobbey-12001
Brobbey was tweemaal dicht bij een treffer tijdens verstoord duel. © Ajax Images

De wedstrijd moest helaas na een half uur spelen worden stilgelegd wegens ongeregeldheden. Je leest het goed. Een betreurenswaardige bedoening. Hoewel er geen kaartverkoop was voor het duel, stond een select gezelschap van Ajaxsupporters ‘gewoon’ op tribune achter de dug-outs.

Een deel van die groep kon het niet verkroppen dat genodigden van Feyenoord zich lieten horen bij een kans van hun club en besloot verhaal te halen bij het tribunedeel waar ook de familie van de bezoekende ploeg zat. Het zijn dingen die je überhaupt al niet wilt zien, maar al helemaal niet tijdens een jeugdwedstrijd. De scheidsrechter besloot de spelers naar binnen te roepen.

De speaker deed nog een oproep om de rust te laten wederkeren. Dan zou het duel alsnog worden voortgezet, maar dat gebeurde niet. Na een oponthoud van ruim een half uur werd definitief een streep door de kampioenswedstrijd gezet. Een dieptepunt.

Op het moment van staken stond er een 0-0-stand op het scorebord. Brian Brobbey was tweemaal dicht bij een treffer. Feyenoord onder 19 heeft aan punt genoeg om kampioen te worden. De ploeg van John Heitinga moet winnen om de schaal binnen te slepen. Al is het voor nu even afwachten hoe verder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >