Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meer info over mogelijke huldiging Ajax op Museumplein

We vinden het altijd een beetje spannend om het al over huldigingen te hebben als er nog geen prijs in ontvangst is genomen, maar voor deze keer maken we graag een uitzondering... De kans dat Ajax woensdag naast de schaal grijpt, is immers wel erg klein.

15 mei 2019 - 11:38
huldiging-info-1200
Eindelijk komt de schaal terug naar Amsterdam! © Jasper Ruhe

Kortom, het is daarom tijd om toch wat dieper in te zoomen op de huldiging van Ajax, die voor donderdag 16 mei staat geprogrammeerd op het Museumplein. Op de website van de gemeente Amsterdam vind je overigens alle informatie. Deze wordt ook regelmatig aangevuld.

Programma
Het is goed om te weten dat de huldigingslocatie al om 13.00 uur toegankelijk is. Het daadwerkelijke programma start drie uur later, om 16.00 uur. De spelers zullen dan vermoedelijk niet gelijk op het podium staan. Wel maakt de gemeente duidelijk dat het programma om 17.30 uur eindigt.

Ingangen en fouilleren
Er zijn vier ingangen aan de zuidkant van het Museumplein, te benaderen via de Van Baerlestraat. Je kunt bij het betreden van het huldigingsterrein gefouilleerd worden. Ook tassen worden gecontroleerd. De gemeente waarschuwt dat glas- en vuurwerk niet zijn toegestaan op het terrein.

Geen verkoop van eten en drinken op Museumplein
In de gemeentelijke info lezen we dat er geen eten of drinken wordt verkocht op het Museumplein. De horeca in de omgeving is uiteraard wel gewoon geopend. Maak je daar geen gebruik van, dan is het goed om zelf iets mee te nemen. De gemeente stelt dat dit alleen mag in plastic flessen/bekers of blikjes. Wil je alcohol mee? Dan mag dat, maar alleen voor eigen gebruik. De gemeente spreekt daarbij over een sixpack per persoon.

Grote drukte verwacht ondanks datum en tijdstip
Hoewel de Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) door de dag en het tijdstip van de huldiging hoopte dat het niet onoverzichtelijk druk zou worden in de stad, is de verwachting toch dat er een flinke stroom Ajacieden op gang komt. De gemeente adviseert dan ook vooral met de fiets of lopend te komen. De omgeving van het Museumplein is afgesloten voor autoverkeer. Ook waarschuwt men voor omleidingen en vertragingen als je met het openbaar vervoer komt. Het kan dus handig zijn om, waar dat lukt, tijdig richting Museumplein te vertrekken.

Tot slot
We raden je aan het twitteraccount van @amsterdamnl in de gaten te houden voor het laatste nieuws rondom de huldiging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >