Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martínez kiest voor Ajax omdat het een voetbalschool is

Lisandro Martínez, zo luidt de naam van de nieuwste speler van Ajax. Of, nou ja, hij moet nog gekeurd worden en een handtekening onder zijn contract zetten. Maar als dat eenmaal is gebeurd, heeft Ajax er weer een verdediger bij. En een ideale teamspeler, zo lijkt het.

20 mei 2019 - 16:40
voetbalschoolcar
Je ziet Martínez hier rechts in beeld. © Pro Shots

De 21-jarige Martínez maakte dit seizoen naam voor zichzelf in Argentinië. Hij bestormde met het vrij bescheiden Defensa y Justicia de ranglijst, speelde zich in de Argentijnse nationale ploeg en verdiende een transfer naar Ajax.

“Ik heb ten eerste voor Ajax gekozen omdat het een voetbalschool is,” deelt Martínez, nog maar net geland op Schiphol, met een verslaggever van De Telegraaf. Hij wordt ondertussen, even verderop, opgewacht door teammanager Herman Pinkster, die hem daarna meeneemt naar de club.

“Ik denk ook dat Ajax de plek is waar ik mij maximaal verder kan ontwikkelen en van toegevoegde waarde kan zijn. Plus de manier waarop dit mooie team voetbalt,” vervolgt Martínez, van wie steeds wordt gezegd dat hij linksback is. Wie weet wordt hij dat, maar hij speelt toch vooral centraal.

De relatief geringe lengte van Martínez, 1.78 meter, maakt hem misschien meer geschikt voor een rol vanaf de flank, maar hoe dit allemaal uitpakt, wordt ouderwets afwachten. Zoals natuurlijk zo vaak het geval is als er een nieuwe voetballer van ver wordt gehaald om het Ajaxshirt te dragen.

Aan de instelling van Martínez zal het in ieder geval niet liggen, zo lijkt het. “Mijn kwaliteit is dat ik altijd probeer om mijn teamgenoten beter te maken. Ik wil een goede teamgenoot zijn, zowel in als buiten het veld. Ik heb er alles voor over om het spel te verbeteren.”

“Ik probeer de dreiging van de tegenstander uit het spel te halen, zodat ik daarna mijn teamgenoot in stelling kan brengen. Zo kunnen de aanvallers hun aandacht volledig leggen bij het aanvallen. Ik doe mijn best om flair en agressiviteit in het spel te brengen. Meer kan ik niet doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >