Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Management Bergwijn bevestigt interesse van Ajax

Ajax kan woensdag de landstitel pakken, maar kijkt ondertussen ook al door naar volgend seizoen en nog specifieker naar een overgang van Steven Bergwijn van PSV naar Amsterdam. Het zou nogal een stunt zijn als het lukt om de 21-jarige aanvaller te verleiden tot een terugkeer.

14 mei 2019 - 07:46
bergwijn-1200
Bergwijn speelde in de Ajaxjeugd samen met Van de Beek, Mazraoui en Nouri. © Pro Shots

Een terugkeer? Jazeker. Bergwijn kent de trainingsvelden bij Ajax als geen ander. Hij kwam bij Ajax in de F-jes terecht, toen hij werd opgepikt bij ASC Waterwijk, een amateurvereniging uit Almere. In de Ajaxjeugd speelde hij onder anderen met Donny van de Beek, Noussair Mazraoui en Abdelhak Nouri.
 
Volgens De Telegraaf zou Bergwijn niet onwelwillend tegenover een terugkeer staan, maar zo ver is het zeker nog niet. Bergwijn maakte dit seizoen veel indruk met vijftien doelpunten en dertien assists en ook in het buitenland is de international niet onopgemerkt gebleven. 
 
Ajax zal de hoofdprijs moeten betalen als het echt wil doorpakken, zo veel is duidelijk. Bedragen van zo rond de veertig miljoen euro worden genoemd. De spelers zelf lijkt momenteel open te staan voor een overstap, maar liet in het nog niet zo verre verleden ook wel weten dat hij zichzelf niet zag terugkeren in Amsterdam.
 
Het management van de aanvaller, die in Eindhoven tot de zomer van 2022 vastligt, bevestigt in elk geval de Amsterdamse interesse. “De interesse is serieus. Zijn naam is ter sprake gekomen. Ajax wil de beste spelers uit Nederland hebben, dus het is logisch dat ze dan bij Steven uitkomen,” aldus Fulco van Kooperen, tegenover Voetbal International.
 
De komende weken zal wel duidelijk worden of Ajax daadwerkelijk vele miljoenen overmaakt aan PSV of dat Bergwijn liever een stap over de grens maakt en dat de interesse van Ajax gebruikt wordt om clubs in het buitenland wakker te maken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >