Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman in zijn nopjes met ontwikkeling Van de Beek bij Ajax

Het successeizoen van Ajax is voorbij, maar er komen nog genoeg Ajacieden als international in actie de komende periode. Zo ook Donny van de Beek, die er steeds beter op staat bij bondscoach Ronald Koeman.

29 mei 2019 - 09:48
van-de-beek-1200
Gaat Van de Beek een prominentere rol bij Oranje tegemoet? © Pro Shots

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Het duel wordt donderdag 6 juni afgewerkt in Portugal en het is nog afwachten of Van de Beek tijdens die wedstrijd een rol gaat spelen. Feit is dat Koeman te spreken is over de Ajacied en de ontwikkeling die hij doormaakt.
 
“Het seizoen dat Ajax heeft meegemaakt is onbetaalbaar voor de ontwikkeling van jonge spelers,” stelt Koeman in reactie op de vraag van de NOS over hoe de bondscoach heeft gekeken naar de triomftocht de afgelopen maanden.
 
“Ik denk dat Van de Beek daarin wel het beste voorbeeld is, als je kijkt hoe hij is gegroeid en hoe hij zich heeft ontwikkeld. Dat is mooi om te zien. Een luxeprobleem voor mij? Ja, prachtig toch? Hij klopt nu meer op de deur dan hij deed.”
 
Het zal de 22-jarige middenvelder goed doen. “De benen voelen nog goed,” stelde Van de Beek al met een knipoog tegenover het Algemeen Dagblad. Met zijn spel de afgelopen maanden bij Ajax komt hij toch anders binnen bij Oranje dan aan het begin van het seizoen.
 
Koeman hield Van de Beek toen al bij de selectie van Oranje, ondanks dat hij bij Ajax af en toe op de bank zat. Zijn status in de Johan Cruijff Arena is echter totaal veranderd, zeker na een ijzersterke tweede seizoenshelft waarin hij onwijs belangrijk werd op het Amsterdamse middenrif.
 
“Ik ben de bondscoach nog steeds dankbaar dat hij me er ook toen bijhield. Ik zal het nu tijdens de trainingen moeten laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >