Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info speciale Kids Club en Jonge Schare-trein richting bekerfinale

Maar liefst vijfhonderd leden van Ajax Jonge Schare en de Ajax Kids Club reizen zondag met een speciale en verplichte trein af naar Rotterdam, om daar de bekerfinale tussen Ajax en Willem II bij te wonen. Het is goed om onderstaande punten nog even goed na te lezen!

03 mei 2019 - 15:51
bekerfinale-kids-1200
Opstappen gebeurt op het perron naast de Johan Cruijff Arena. © De Brouwer

Opstaplocatie trein en juiste tijd van opstappen
Ajax Kids Club en Ajax Jonge Schare-leden stappen zondag in trein nummer 5. Deze vertrekt vanaf het perron naast het de Johan Cruijff Arena. Het opstappen vindt plaats bij ingang Zuid H van de Arena en gebeurt precies tussen 14.00 uur en 15.10 uur. Er rijden meerdere treinen die dag, dus ga niet eerder of later naar binnen. Je wilt niet in de verkeerde trein stappen!

Op je aankoopbewijs staat een andere tijd dan hierboven genoemd. Die tijd kun je vergeten. Hou bovenstaande tijd aan voor trein nummer 5.

Print aankoopbewijzen uit en neem deze mee!
Bij het kopen van kaartjes voor de bekerfinale kreeg je twee aankoopbewijzen (e-tickets) in je mailbox. Eentje voor het Ajax Kids Clublid/Ajax Jonge Schare-lid en eentje voor de begeleider. Deze moet je allebei uitprinten en meenemen. Ook je legitimatiebewijs moet je meenemen.

E-tickets of barcodes op je mobieltje worden niet als geldig toegangsbewijzen gezien, dus print ze echt uit. Met de printjes krijg je toegang tot de trein. De daadwerkelijke wedstrijdkaartjes worden pas in de trein uitgedeeld. Op je kaartje staat het vak-, rij- en stoelnummer. Ook krijg je speciale polsbandjes die je toegang geven tot de trein terug naar Amsterdam.

Mogelijk fouilleren
We kunnen ons voorstellen dat het niet leuk is als je met kinderen reist, maar het kan zijn dat er een strengere toegangscontrole is dan je bent gewend. Goed om te weten is dat kleine pakjes drinken en kleine plastic flesjes zonder dop mee mogen in de trein. Glaswerk mag niet mee de trein in.

Aankomst bij De Kuip
Na aankomst van de trein kun je via de tunnelbuis direct het stadion in. Hiervoor moet je het wedstrijdkaartje scannen die je in de trein hebt gekregen. Bij De Kuip kan er opnieuw een fouillering plaatsvinden. Goed om te weten is dat je tassen groter dan A4-formaat niet mee het stadion in mag nemen. Er zijn ook geen kluisjes of iets.

Terug naar Amsterdam
Op de heenreis krijg je polsbandjes waarmee je na afloop van de wedstrijd toegang krijgt tot het station voor de terugreis. Na de wedstrijd staan de eerste twee treinen al klaar voor vertrek naar Amsterdam, maar we raden ouders met kinderen aan om even rustig op het vak te wachten tot de ergste drukte voorbij is. Na vertrek van deze treinen rijden de volgende treinen gelijk voor. Je mag op de terugweg zelf kiezen in welke trein je stapt. In Amsterdam stoppen de treinen op station NS Bijlmer ArenA.

Dan rest ons jullie vooral veel plezier te wensen zondag!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >