Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geweldige Ziyech is streng voor zichzelf na dreun in laatste minuut

Het was stil in de kleedkamer van Ajax. Overal lagen scherven. Figuurlijk. De dodelijke treffer van Lucas Moura, ver in blessuretijd, zorgde voor verdriet. Ook bij Hakim Ziyech, de spelmaker die nog zo fraai doel trof en er mede voor zorgde dat Ajax met 2-0 de rust in ging.

09 mei 2019 - 10:42

Na rust ging het echter helemaal mis en was Moura met een hattrick de gevierde man bij de Engelsen. Meerdere malen tijdens Ajax - Tottenham (2-3) scandeerden de supporters de naam van Ziyech. De middenvelder werkte zich het snot voor de ogen en legde vreselijk veel energie in de wedstrijd. Het resulteerde bijna in een ongelooflijke Champions League-finaleplek.

“Heel hard. Heel hard,” klinkt het bijna fluisterend uit de mond van Ziyech, als hij zich meldt voor de draaiende camera van Veronica en reageert op de vraag hoe hard deze kaakslag van Spurs voelt. “De hardste klap ooit? Ja. Dat kun je wel zeggen, ja.”

Ziyech staat de verslaggever met ietwat gebogen hoofd te woord. De pijn is voelbaar. “Hoe dit kon gebeuren? Geen idee. Ik bedoel... Het staat 2-2 en we weten dat als hun scoren, dat het dan heel moeilijk wordt. Maar ja, als je ziet hoe veel kansen ik nog krijg... Die bal op de paal. Eén van die drie moet ik gewoon maken, dan was het klaar geweest. Dan komt die mokerslag op het laatst en ja, die komt dan wel heel hard aan.”

De laatste tien minuten zullen hopelijk niet al te lang door het hoofd van Ziyech blijven spoken. Ajax moet zich oprichten, want zondag wacht FC Utrecht alweer. Voor nu is het verdriet van Ziyech moeilijk om te zien, vooral omdat hij zichzelf nog net niet de schuld geeft voor het niet overhalen van de trekker.

“Ik neem dat mezelf zeker kwalijk en de tegengoals die waren wel een beetje knullig, maar ik denk dat we wel als team hebben gevochten en er alles uit gooiden wat we hadden. Natuurlijk was ons spel niet optimaal, maar we hebben wel gevochten en dan is het extra zuur dat die goal nog in de laatste minuut valt.”

Gevochten heeft Ajax zeker met Ziyech als één van de aanjagers. Toch is er op dit moment geen ruimte in het hoofd van Ziyech voor besef van wat Ajax dit seizoen in Europa heeft klaargespeeld.

“Nee. Nee, op dit moment niet. Op dit moment heerst vooral de teleurstelling. We kunnen allemaal trots zijn op onszelf, maar als je zo dichtbij bent, dan wil je ook naar die finale. Als je het hele seizoen bekijkt en waar we vandaan komen, dan kun je trots zijn. Maar als speler wil je altijd meer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >