Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Galásek reikt KNVB-beker uit na eventuele winst Ajax

Als je vier jaar lang geen prijs pakt, moet je een beetje voorzichtig blijven. Vandaar dat we het hebben over eventuele bekerwinst van Ajax. Maar als de Ajacieden zondag Willem II verslaan en beslag leggen op de KNVB-beker, wordt deze uitgereikt door Tomás Galásek.

03 mei 2019 - 10:58
galasekbekercar
Ajax pakte in 2006 de KNVB-beker dankzij een goal in de slotminuut. © Pro Shots

Het is al een tijdje helemaal hip om een prijs niet te laten uitreiken door een of andere bobo met een stropdas om, maar door iemand die door de club is genomineerd. Ajax heeft gekozen voor Galásek, die grappig genoeg ook een verleden heeft bij tegenstander Willem II.

Galásek speelde tussen 2000 en 2006 maar liefst 202 wedstrijden in het shirt van Ajax. Hij groeide in die tijd uit tot aanvoerder en werd twee keer kampioen, won twee KNVB-bekers en stond ook twee maal met de Johan Cruijffschaal in zijn handen.

De middenvelder beleefde bij Ajax de beste periode uit zijn loopbaan. Hij diende later ook clubs als 1. FC Nürnberg, Banik Ostrava, Borussia Mönchengladbach en FSV Erlangenbruck. Galasek pakte met Nürnberg ook nog een prijs: de DFB-Pokal. We hopen van harte dat de Tsjech de KNVB-beker mag uitreiken aan Ajax, want het wordt na vier lange jaren zonder wel weer eens tijd voor een prijs.

Overigens neemt Piet de Visser de uitreiking voor zijn rekening als Willem II zegeviert. De huidige scout van Chelsea was tussen 1985 en 1991 trainer van Willem II. Hij promoveerde met de Tilburgers naar de eredivisie waarna de club direct als vierde eindigde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >