Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Extra maatregelen rondom kampioensduel De Graafschap - Ajax

De laatste wedstrijd van dit lange seizoen brengt Ajax naar Doetinchem, waar het aantreedt tegen De Graafschap en waarna de kampioensschaal de lucht in kan. Het is reden voor extra maatregelen op en rond stadion De Vijverberg.

14 mei 2019 - 13:55
voorschot-1200-huldiging
Na Utrecht-thuis werd alvast een voorschot genomen op #pakschaal! © De Brouwer

Ajax wordt in de Achterhoek normaal gesproken gesteund door 550 supporters in het uitvak, maar de vrees bestaat dat het aantal Ajacieden in het stadion stukken hoger uitvalt dan eigenlijk de bedoeling is.

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem liet deze week al weten zich toch wat zorgen te maken over de hoeveelheid kaartjes die zijn doorverkocht door seizoenkaarthouders van de Graafschap aan Ajaxsupporters. In de thuisvakken zullen om die reden ongetwijfeld veel supporters van Ajax een plekje vinden. Dit was bij de vorige desastreus verlopen kampioenswedstrijd bij De Graafschap ook al het geval.

Boumans stelt dat het doorverkopen van toegangsbewijzen aan derden niet is toegestaan, maar ook dat het niet helemaal valt te voorkomen, hoe scherp er ook op wordt gelet door de thuisspelende club. Helemaal tegengaan lukt simpelweg niet.

De gemeente heeft mede om die reden in overleg met politie, openbaar ministerie en De Graafschap enkele voorzorgsmaatregelen getroffen. Niet alleen in het stadion, maar ook in de binnenstad. Mocht je nu als Ajacied een kaartje voor de thuisvakken hebben bemachtigd, besef dan dat je te gast bent. Ongewenst weliswaar, maar toch. Gasten moeten zich gedragen, dat werk.

Hoe dan ook, de woonwijk rondom De Vijverberg wordt vanaf 16.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook waarschuwt De Graafschap op diens website dat er verscherpte controles plaatsvinden bij het betreden van het stadion. Om die reden wordt ook verzocht vooral op tijd te komen.

Verder lezen we dat Ajaxsupporters die rondom de wedstrijd door de politie worden aangehouden niet welkom zijn bij de huldiging op het Museumplein. Zij krijgen tijdens de festiviteiten een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd, zo waarschuwt De Graafschap verder op zijn digitale huis.

Wellicht ten overvloede, maar toch: supporters die het veld betreden kunnen rekenen op een landelijk stadionverbod van liefst zestig maanden en een geldboete van minimaal 450 euro.

De Graafschap en Ajax trappen woensdag af om 19.30 uur. Anderhalf uur voetballen later kan aanvoerder Matthijs de Ligt eindelijk de schaal boven zijn hoofd houden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >