Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Extra grote, stoffen vlaggen om mee te zwaaien voor Ajax - Spurs!

Ajax staat in de halve finales van de Champions League. De ploeg staat er zelfs goed voor, want het heenduel werd met 0-1 gewonnen. Er is desondanks nog niets zeker en er ligt ook een taak voor de Ajaxsupporters in het verschiet. Sfeer maken! Iedere keer hetzelfde doen wordt ook een beetje saai en daarom zijn er andere vlaggetjes.

07 mei 2019 - 17:26
vlaggetjesajatotcar
Er wordt dit keer iets bijzonders gedaan met de vlaggetjes. © Ajax Life

Er wordt voor aanvang van Ajax - Tottenham Hotspur niet met de traditionele vlaggetjes gezwaaid die we zo goed kennen, maar met een speciale variant. Er ligt woensdag kort voor de aftrap op iedere stoel een grote vlag klaar, gemaakt van stof.

De traditie om met vlaggetjes te zwaaien is begin jaren negentig ontstaan en het is ook een kleine dertig jaar later nog altijd een machtig mooi gezicht, ter begeleiding van het Slavenkoor dat op hetzelfde moment werd afgespeeld. Dat zal woensdag bij Ajax - Spurs niet anders zijn.

Wat wel anders is: de vlaggetjes. Als je aantreedt bij de beste vier van Europa en hoopt een plek in de finale van de Champions League af te dwingen, mag je best een keertje groots uitpakken. Er is ruimte gereserveerd voor de clublogo's, een vermelding voor de halve finale en de stoffen vlaggen zijn dus groter.

Erik ten Hag hoopt dat een geweldige ambiance zijn spelers het laatste duwtje in de rug kan geven. Met de plannen voor de grootste entrada ooit, het massaal zwaaien met stoffen vlaggen en daarna zingen en springen op de tribunes komt dat vast in orde!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >