Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eriksen onder indruk van Ajax en vindt dat supporters blij moeten zijn

Christian Eriksen vond het tweeluik in de halve finale van de Champions League behoorlijk bijzonder en dat had natuurlijk vooral veel te maken met de koppeling aan zijn voormalige club. De Deen is logischerwijs blij met de finaleplek, maar vindt het ook pijnlijk voor Ajax.

09 mei 2019 - 11:24
eriksen-spurs-1200
Eriksen is landgenoot Dolberg te snel af. © Pro Shots

Een verslaggever van Voetbal International drukte de middenvelder in de mixed zone een microfoon onder de neus en vroeg hem hoe het is om geschiedenis te schrijven bij zijn oude club. In nog altijd vloeiend Nederlands liet Eriksen weten dat Lucas Moura zijn ploeg met een loepzuivere hattrick redde, maar dat hij meevoelde met de Ajacieden.

“Het is toch heel speciaal om juist hier de finale te halen. Het spijt me voor Ajax natuurlijk. Dat is pijnlijk, maar aan de andere kant ben ik natuurlijk heel blij dat wij in de finale staan.”

De Deen prijst vooral de mentaliteit van zijn ploeg. Een ronde eerder liet Spurs tegen Manchester City al zien waar het toe in staat is en dat kunstje werd in Amsterdam een soort van herhaald.

“We moesten van ver komen, maar gingen vol gas, de hele wedstrijd. We hebben de achterstand kunnen repareren, maar het was vanavond wel echt heel moeilijk voor ons hoor.”

Eriksen stelde onder de indruk te zijn van wat Ajax over twee wedstrijden liet zien tegen Spurs. “Ik vond Ajax heel goed. Voetballend waren ze over twee duels natuurlijk veel beter dan ons, maar misschien is onze mentaliteit wat beter, al kwam er ook wat geluk bij kijken.”

De international doelt daarbij vooral op de mogelijkheden die de Ajacieden nog creëerden toen er nog een 2-2-tussenstand op het scorebord stond. Ajax was een aantal keer heel dichtbij een bevrijdende treffer, al was een gelijkspel natuurlijk ook genoeg geweest.

Eriksen: “Ajax speelde heel goed voetbal. Ze kregen ook flinke kansen en we hadden geluk dat ze niet vaker scoorden na de 2-2. Ja, en als Moura dan de derde voor ons maakt, is het klaar.”

“De supporters van Ajax moet echt heel blij zijn met hun team,” is Eriksen van mening. “Ze spelen fantastisch voetbal en het is ook een beetje ongelukkig dat ze niet door zijn. De spelers van Ajax en hun supporters kunnen zeker tevreden zijn, want ze hebben gewoon een heel goed toernooi gespeeld, al is het einde heel vervelend.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >