Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over De Graafschap - Ajax

Eindelijk, de dag waarop Ajax #pakschaal gaat doen is aangebroken. Uitgerekend in Doetinchem kan de ploeg van Erik ten Hag de 34ste titel uit de clubhistorie veiligstellen. Dat is toch heerlijk? We wensen alle Ajacieden veel plezier vandaag en geven nog drie dingen mee die leuk zijn om nog even mee te pakken.

15 mei 2019 - 09:41
drie-dingen-graafschap-1200
Pakt Tadic behalve de schaal ook de titel 'topscorer eredivisie'? © Pro Shots

Doet Tadic behalve #pakschaal ook #paktopscorereredivisie?
Het gaat woensdag op De Vijverberg natuurlijk vooral om het in beslag nemen van de kampioensschaal, maar er is ook een persoonlijke titel te veroveren. Dusan Tadic staat inmiddels op maar liefst 26 eredivisietreffers, twee minder dan PSV’er Luuk de Jong (28).

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het kampioensduel werd Erik ten Hag gevraagd of Ajax er alles aan gaat doen om de Serviër topscorer van de eredivisie te maken. De trainer moest lachen om die suggestie. “Natuurlijk niet. Het gaat erom dat wij winnen,” counterde de coach, al zal Hakim Ziyech woensdagavond niet twijfelen om een balletje af te leggen als hij Tadic daarmee aan zijn persoonlijke succesje helpt.

“Dan doe ik dat absoluut,” vertelt Ziyech aan Ajax Life. “Het is geen ding in de selectie, maar we gunnen hem dat van harte. En als we hem daarbij kunnen helpen, dan doen we dat. Als je de beker pakt en het kampioenschap, is het toch ook leuk om de topscorer in je elftal te hebben zitten?”

Laatste wedstrijd van Frenkie in Ajaxshirt...
Je laatste duel in het shirt van Ajax spelen en na die wedstrijd de kampioensschaal omhooghouden. Je kunt slechter afscheid nemen, nietwaar? Frenkie de Jong verlaat Amsterdam in stijl, zo veel is duidelijk. De middenvelder slaat zijn vleugels uit en speelt volgend seizoen in de kleuren van FC Barcelona. Frenkie gaat Ajax missen, zo vertelde hij een dag voor de wedstrijd op het digitale huis van de club.

“Wat ik het meeste ga missen in Amsterdam? Zeker Ajax. Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Ik ga elke dag met superveel plezier naar de club. De kwaliteit die we hebben, onze groep en hoe de jongens persoonlijk zijn, dat is fantastisch. Dat ga ik het meeste missen. Of ik ooit terugkom? Het is moeilijk om dat te beloven, want niemand kan in de toekomst kijken. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik echt van Ajax hou. Dus ik sluit het niet uit.”

Zijn mooiste moment bij Ajax moet nog volgen, zo stelt hij desgevraagd. “Ik heb veel mooie momenten meegemaakt, maar uiteindelijk kies ik voor het kampioenschap. Daar werk je het hele seizoen voor.” Van dat moment mag de middenvelder woensdag gaan genieten. En wij genieten met hem mee. Bedankt voor een prachtig seizoen en onwijs veel succes in Spanje.

De Graafschap al vol met gedachten bij play-offs en voor De Jong dreigt bizarre situatie
Volgens trainer Henk de Jong gaat De Graafschap er heus alles aan doen om een goed resultaat tegen Ajax te halen, maar alles en iedereen in Doetinchem kijkt stiekem toch vooral over het duel met de Amsterdammers heen. Er is ook nog iets anders aan de hand...

“Het zal niet eenvoudig worden tegen Ajax,” stelt De Jong op de clubwebsite. “We moeten het compact neerzetten, maar vooral toeleven naar de play-offs. Vanaf donderdag begint het voor ons. Daar gaat het voor ons om. Zondag is het zover en dat mogen we niet verknoeien. Dan moeten we er met z’n allen staan. Als we ons handhaven, leveren we een wereldprestatie.” De Jong kan tegen Ajax niet beschikken over Charlison Benschop en Furdjel Narsingh.

Toch ontstond er voor De Jong een bijzondere situatie op de dinsdagavond. Zijn toekomstige werkgever Cambuur Leeuwarden versloeg Almere City in de strijd om promotie naar de eredivisie. Als De Graafschap verliest van Ajax en als zeventiende eindigt in de eredivisie, dan dreigt toch een ietwat ongemakkelijk onderonsje te ontstaan. De Jong moet in dat geval met zijn huidige werkgever De Graafschap voorkomen dat zijn nieuwe toekomstige werkgever promoveert naar de eredivisie. Oei...

De wedstrijd in Doetinchem begint woensdag om 19.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >