Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denk aan werkzaamheden A2 en A10 bij Cruyff Run en Ajax - Utrecht

Het is tijd voor een stukje ouderwetse service naar de mensen toe. De kans is best aanwezig dat je dit weekeinde koers zet richting de Johan Cruijff Arena. Is het niet voor Ajax - FC Utrecht dan wel vanwege de Cruyff Run. De kans bestaat dat je enige hinder ondervindt.

10 mei 2019 - 15:40
stukjereisadviesajautrcar
Als je er zondag bijtijds wilt zijn, is er veel om rekening mee te houden. © De Brouwer

Als er sprake is van wegwerkzaamheden hoeft dit niet direct te betekenen dat het ook van invloed is op jouw reis, maar in dit geval gaat zowel de A2 als A10 op de schop en beide keren betreft het de rijrichting die je gebruikt onderweg naar de Johan Cruijff Arena.

Behoor jij niet tot de vaste groep treinreizigers, dan is de kans dus groot dat je de gevolgen merkt van deze werkzaamheden. Is het niet omdat je moet omrijden, dan wel omdat het drukker is op jouw vaste route. Of in jouw treincoupé en ga zo maar door.

De werkzaamheden op de A2 vinden plaats tussen Maarssen en Breukelen en daardoor zijn diverse rijbanen afgesloten. Rijkswaterstaat schat in dat de extra reistijd kan oplopen tot maar liefst een uur dus misschien doe je er verstandig aan om eerder van huis te gaan.

De A10 Zuid is zelfs helemaal afgesloten. Dit gaat de komende tijd vaker gebeuren, maar dan is het seizoen al afgelopen. Als je over de A4 komt, moet je via de A9 en A2 naar de Johan Cruijff Arena sturen. Kom je uit de richting Zaanstad/Purmerend? Kies dan voor A10 Noord. Overigens is de A10 Zuid richting Schiphol wel open voor verkeer, dus misschien verloopt de terugrit voorspoediger.

Om het helemaal compleet te maken, ligt ook het treinverkeer rondom Amsterdam Zuid plat. Dit heeft te maken met diezelfde grootschalige werkzaamheden. Treinverkeer van en naar de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam Rai is niet mogelijk. Reis om via Amsterdam Centraal of maak gebruik van metro en tram.

Al deze adviezen gelden voor zowel zaterdag als zondag. Dus of je nu naar Amsterdam komt voor de Cruyff Run, Ajax - FC Utrecht of zelfs allebei, hou er rekening mee dat je langer onderweg bent. Oh ja, de aftrap is zondag om 14.30 uur dus gebruik dit als startpunt om uit te rekenen hoe laat je de deur uit moet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >