Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Defensa y Justicia kondigt overgang Martínez naar Ajax aan

Ajax blijft op de Argentijnse toer. Na het aantrekken van Nico Tagliafico en Lisandro Magallán komt nu Lisandro Martínez naar Amsterdam. De huidige club van Martínez, Defensa y Justicia, maakt melding van een akkoord met Ajax. De verdediger ondergaat spoedig een medische keuring.

18 mei 2019 - 00:05
martineznaarajaxcar
Je ziet Martínez hier in actie tijdens zijn enige interland tot dusver. © Pro Shots

We weten al langer dat er iets speelt tussen Ajax en Martínez, maar vrijdag gingen dingen ineens snel en volgde een aankondiging. Als de 21-jarige Argentijn de medische keuring doorstaat, mag hij zich speler van Ajax noemen. Het kan dus bijna niet meer mis.

De verdediger kost Ajax naar verluidt zo'n 7 miljoen euro en daarmee maakt Defensa y Justicia een keurige winst op Martínez. Hij wordt voor ongeveer het driedubbele doorverkocht. Dit biedt de nummer twee van Argentinië – de club kende een verrassend goed seizoen – weer alle kansen een goede opvolger te halen.

Martínez heeft er net een jaartje opzitten bij Defensa y Justicia en je mag dus wel zeggen dat zijn ontwikkeling supersnel gaat. Qua positie moet je denken aan een linksbenige centrale verdediger, waarbij we nogal wat wisselende geluiden horen of hij ook inzetbaar is als linksback. Daar speelt hij slechts af en toe.

https://twitter.com/ClubDefensayJus/status/1129444363430506496

Hoe dan ook, Martínez heeft zelfs al een interland voor Argentinië gespeeld en lijkt dus echt wel wat te kunnen. Het is altijd afwachten, maar op basis van geluiden die we horen uit Zuid-Amerika lijkt Ajax echt een leuke speler aangetrokken te hebben.

Of Martínez – hij schijnt in balbezit sterk te zijn – net zo'n schot in de roos zal blijken als Tagliafico moeten we afwachten, maar wie weet past hij zich wel gemakkelijker aan dan Magallán. Die kende een vrij zwaar eerste halfjaar in Amsterdam, al stond hij wel met twee prijzen in zijn handen.

Als Martínez straks zijn handtekening zet onder een contract, sluit hij aan in het rijtje Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen). Dit trio werd door Ajax al eerder vastgelegd met het oog op volgend seizoen en de jaren erna.

https://twitter.com/VincentGuzman_/status/1125644831185940480

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >