Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt voelt meer spanning voor bekerfinale dan Europese topduels

De KNVB-bekerfinale voelt voor veel supporters als een tussendoortje. Ajax won al vier jaar geen prijs, maar is nog steeds volle bak in de race voor drie trofeeën. Bekerwinst is van ondergeschikt belang vergeleken met de schaal en Champions League, maar de spanning is er bij Matthijs de Ligt niet minder om. Integendeel.

03 mei 2019 - 16:12
ligtbekercar
Het is zaak en hoog tijd dat de beker mee terug gaat naar Amsterdam. © Pro Shots

De Ajacieden namen het de laatste maanden op tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. Goed voetbal en dito resultaten brachten de ploeg steeds dichter bij het spelen van de grootste finale die er bestaat, maar het potje om de dennenappel heeft nu eerst prioriteit.

De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Ook voor De Ligt. En het is misschien ook wel de spannendste, zo blijkt tijdens het perspraatje waarin hij vooruitblikt. “Om eerlijk te zijn: ik voel voor de bekerfinale meer spanning dan voor de ontmoetingen met Real, Juve en Spurs,” deelt De Ligt met Ajax Life.

“Het klinkt misschien heel raar, maar op die Europese avondjes waren we telkens de underdog. Dat was misschien vorige keer al anders tegen Spurs, maar over het algemeen waren we geen favoriet. Dan ga je lekkerder een wedstrijd in, omdat er minder druk op je schouders ligt.”

Als de negentienjarige De Ligt voor zichzelf spreekt, komt er zondag echt een stukje extra spanning bij kijken. “Je voelt de druk van het moeten winnen. De favorietenrol voelt voor mij echt als een verschil, ja.” Daarmee is de eerste valkuil benoemd, maar er is meer.

“We spelen veel wedstrijden en hebben het hele seizoen al een druk programma. Het komt aan op de energie die je in een wedstrijd legt. We moeten het elke wedstrijd weer kunnen opbrengen. Dat hebben we in de eredivisie vaak gedaan, maar er waren ook wat potjes waarin het niet lukte en dan kan elke tegenstander het ons lastig maken,” klonk het uit de mond van De Ligt.

Overigens is de reactie van Willem II-aanvoerder Jordens Peters ook het vermelden waard. Volgens De Ligt en Erik ten Hag is de selectie van Ajax werkelijk waar topfit, maar Peters geloofde er niets van, zo bleek. “Ik kan me niet voorstellen dat Ajax geen pijntjes heeft. Totaal niet! Gelukkig gaat de finale maar over één wedstrijd en dan heb je altijd kans.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >