Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Kuip wil 'stickerschade' KNVB-bekerfinale verhalen op Ajax

De Kuip is bij de KNVB-bekerfinale flink opgevrolijkt, maar het wordt nu zaak om de geplakte stickers weer snel te verwijderen. Een deel van de 15.000 Ajacieden die hun club de beker zagen pakken, plakte er vrolijk op los. De 'schade' die hiermee werd aangericht, wordt verhaald op Ajax.

06 mei 2019 - 13:18
schadekuipcar
Zie hier bewijsstuk 3A van de aangebrachte 'schade'. © Ajax Life

Als je bedenkt wat er allemaal mis liep rondom de vorige bekerfinale, in 2014 tegen PEC Zwolle, verliep de organisatie dit keer op rolletjes. Ja, er werd wat vuurwerk afgestoken. En er is vast nog wat schade links en rechts, maar van grootschalige vernielingen is geen enkele sprake.

Als vanzelf wordt de focus dan op iets anders gelegd. Op stickers bijvoorbeeld! Want die stoute Ajacieden hebben De Kuip helemaal volgeplakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een beetje voetbalsupporter plakt overal stickers, maar bij de bekerfinale wordt ineens gerept over 'schade'.

https://twitter.com/sinclairbischop/status/1125326265349701632

De term 'fans' wordt door RTV Rijnmond zelfs tussen aanhalingstekens geplaatst, om maar aan te geven van wat voor misbaar hier allemaal sprake is! Stadion Feijenoord inventariseert daags na de finale wat er moet gebeuren om De Kuip, zoals de naam in de volksmond luidt, na Willem II - Ajax (0-4) weer spic en span te maken.

De kosten die dit met zich meebrengt, worden vervolgens verhaald op Ajax. Dat is op zich niet nieuw, zoiets gebeurt altijd en overal. Ook rondom de vele Europese wedstrijden van Ajax gelden zulke afspraken. Omgekeerd trouwens ook. Gaat er iets mis in het uitvak van de Johan Cruijff Arena? Dan betaalt de bezoekende club het herstel.

Wij zijn benieuwd welke rekening er wordt ingediend voor het verwijderen van stickers. Een potje stickerverwijderaar kost 2,50 euro bij de Hema. En anders is er altijd nog 'oma weet raad'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >