Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Contract Telstarspeler ontbonden vanwege bezoekje aan Spurs - Ajax

Ken jij Jordie van der Laan? De kans is misschien wel groter van niet. Maar als we het voortaan hebben over de Telstarspeler wiens contract werd ontbonden vanwege een awayday met Ajax, dan gaat er zeker een lichtje branden. Dit is namelijk precies wat Van der Laan overkwam.

06 mei 2019 - 21:08
telstarspurscar
Spot jij de Telstarspeler?! © De Brouwer

De 25-jarige Van der Laan maakte dit seizoen deel uit van de selectie van Telstar, dat als vijftiende eindigde in de Jupiler League. De aanvaller kwam tot zeven optredens namens de club uit IJmuiden. Hij mocht eind april nog twaalf minuten invallen tijden Almere City FC - Telstar (2-0).

Mede als gevolg van die nederlaag was de play-offs om promotie voor Telstar definitief uit zicht geraakt. Geen smakelijk toetje dus voor Telstar. Van der Laan kreeg echter een kans die hij niet besloot te laten schieten. Een vriend vroeg of hij meeging naar Tottenham Hotspur - Ajax (0-1).

Prachtig tripje natuurlijk, dus dat wilde de aanvaller wel. Maar er was een probleem: Telstar moest gewoon trainen in aanloop naar de wedstrijd van die vrijdag tegen Jong PSV. Daarop besloot Van der Laan zich ziek te melden. β€œIk was ervan overtuigd dat ik geen vrij zou krijgen van de training,” reageert de hoofdpersoon in de IJmuider Courant.

β€œIn mijn beslissing nam ik mee dat wij met Telstar nergens meer voor speelden. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan. Maar ik besef nu natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest. Ik heb donderdag een gesprek gevoerd met Telstar en in goede harmonie is besloten uit elkaar te gaan,” vervolgt Van der Laan.

Het is niet zo dat Van der Laan is gespot op foto's of video's en zijn valse ziekmelding op die manier aan het licht kwam. Eenmaal in Londen voelde hij al dat er iets niet klopte en besloot hij Telstar op de hoogte te brengen. β€œHet was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen.”

Overigens lijkt het ontbinden van het contract erger dan het in werkelijkheid is, want het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zit er dus al op voor Telstar. De Witte Leeuwen hadden bovendien al besloten om het aflopende contract van Van der Laan niet te verlengen.

Hoe nu verder? Nou, Van der Laan zoekt nog een kaartje voor de return...

Update dinsdag 11.30 uur:
Het verhaal van Jordie heeft nogal wat losgemaakt. En zijn vraag om een kaartje is beantwoord. Jordie zit dus voorlopig zonder club, maar is wel van de partij als de beslissing valt en maakte live mee of het Ajax lukt om zich te kwalificeren voor de CL-finale.

https://twitter.com/mennopot/status/1125484940894851073

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >