Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brazilië nodigt Neres uit voor deelname aan Copa América

Wie weet kan David Neres na de KNVB-beker en het landskampioenschap dit seizoen nog een prijs winnen. De flankspeler kruipt binnenkort weer in de rol van 'goddelijke kanarie' als hij namens Brazilië deelneemt aan de Copa América.

17 mei 2019 - 16:33
nerescopacar
Neres mag zich opmaken voor een serieus toernooi. © Pro Shots

De 22-jarige Neres kreeg vrijdag te horen dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van bondscoach Tite. De aanvaller van Ajax maakte dit seizoen indruk in zowel eredivisie als Champions League en kan ook al terugkijken op een geslaagd debuut bij het Braziliaanse elftal.

Neres zette bij zijn debuut op de flank gelijk 'herres' en mede dankzij zijn acties won Brazilië met 3-1 van Tsjechië. Het was slechts een oefenpotje, maar de Ajaxspeler leverde een assist en zette ook een aanval op die later werd afgerond. En straks gaat het dus om het echie.

Brazilië neemt het in de groepsfase van de Copa América op tegen Bolivia, Venezuela en Peru. Als het lukt om groep A te overleven – hiervoor kan een derde plaats al volstaan – zijn de kwartfinales bereikt en gezien het enorme talent waar de Brazilianen uit kunnen putten, is dan alles mogelijk.

Neres was de eerste Ajacied die in Amsterdam uitgroeide tot Braziliaans international en krijgt nu dus de kans om zijn status te onderstrepen. Dat is goed nieuws voor de aanvaller zelf en voor Ajax, maar het kan ook betekenen dat er nog meer belangstelling wordt gewekt van andere clubs.

Het contract van Neres werd eerder dit seizoen nog verlengd en loopt tot medio 2022, maar het valt moeilijk te voorspellen wat er deze zomer gaat gebeuren. Even afwachten maar!

De Copa América wordt tussen 14 juni en 7 juli afgewerkt in Brazilië.

https://twitter.com/CBF_Futebol/status/1129389763516129282

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >