Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind eist scherpte en wil niet dat Ajax zich al rijk rekent

Het is echt waar, het is heus, Ajax kan woensdag beslag leggen op een plek in de finale van de Champions League. Ongelooflijk. Daley Blind is echter waakzaam en waakt voor al te voorbarige euforie.

07 mei 2019 - 16:01
blind-spurs-1200
Blind is waakzaam en waakt voor al te voorbarige euforie. © Pro Shots

In de bomvolle perszaal van de Johan Cruijff Arena schoof de teruggekeerde verdediger aan naast zijn trainer. Blind geniet volop van deze fase en in tegenstelling tot veel supporters slaapt hij uitstekend de laatste tijd, zo vertelde hij met een glimlach.

Blind, die vertelde dat de bekerwinst sobertjes is gevierd, stelde dat het vizier alweer snel op Spurs werd gericht. “Ik ben het eens met de trainer als hij zegt dat we woensdag gewoon op 0-0 beginnen. We moeten onszelf niet rijk rekenen door de 1-0 winst in Londen. We moeten agressief zijn, want het is echt nog niet gespeeld.”

Het zijn rake woorden. De voorsprong is krap en er kan echt nog van alles gebeuren. Blind kijkt in elk geval met een goed gevoel terug op zijn beslissing om terug te keren naar Amsterdam.

“Ik heb Ajax nooit als een stap terug gezien. Ik wilde gewoon weer veel spelen. Dat het hierop zou uitdraaien, dat had niemand voorspeld. Ik ben heel trots dat ik deel uitmaak van dit elftal en deze speciale periode. We genieten er volop van en ik ben trots dat ik mijn steentje eraan kan bijdragen.”

“Iedereen gaat voor elkaar door het vuur, ook buiten het veld. Het is in een woord fantastisch dat we laten zien waartoe we in staat zijn,” aldus Blind, die verder stelde dat er zeker tijdens Bayern-uit een bepaald besef ontstond.

Levert dat besef een finaleplek in het grootste Europese clubtoernooi op? Dat moeten we zien. Dat Spurs afgelopen weekeinde nog verloor in de Premier League zegt Blind niet zo veel. “Dat zegt niks. Dit is voor hun ook een wedstrijd op zich. We moeten echt goed zijn woensdag.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >