Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bij Spurs overheerst gevoel dat het echt nog niet is gespeeld

Iedereen met een Ajaxhart is blij met de 0-1-zege op Tottenham Hotspur, maar gespeeld is het natuurlijk nog alles behalve. De return in een ongetwijfeld kolkende Johan Cruijff Arena wordt bloedstollend spannend en Spurs werpt de handdoek nog lang niet.

01 mei 2019 - 02:33
reactie-spurs-1200
'Tot volgende week Lasse!' © Pro Shots

Dat laatste blijkt ook wel uit de woorden van trainer Mauricio Pochettino. De Argentijn concludeerde dat zijn ploeg het vooral voor rust lastig had met Ajax, maar zag na de hoofdblessure van Jan Vertonghen dat zijn ploeg begon te draaien. De Belg kon echt niet verder en ging groggy het veld af en werd vervangen door Moussa Sissoko.
 
Hoewel noodgedwongen, die wissel pakte goed uit voor Spurs. De thuisploeg richtte zich op en Ajax leek het even flink kwijt. Tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Pochettino niet, maar het lukte Ajax niet meer om het sterke spel van het eerste half uur te benaderen. Verdedigend hielden de Ajacieden echter knap stand.

“In de eerste dertig minuten had Ajax heel veel energie,” zo luidde de mening van Pochettino. “Met die goal deden ze ons pijn. Zij waren veel frisser. Maar in de tweede helft hebben we ze ook onder druk gezet, met dank aan een goede invalbeurt van Sissoko. De tweede helft geeft ons hoop op een finaleplek. Alles is nog open. Het is echt nog niet gespeeld.”
 
Dat zal Christian Eriksen met zijn trainer eens zijn, al vond de spelmaker de nipte nederlaag terecht. “We verdienden niet meer dan dit,” klonk het ietwat chagrijnig in de microfoon van Veronica. Eriksen baalde er vooral van dat zijn ploeg overal te laat kwam. “In de eerste twintig minuten waren we slecht en maakten we Ajax eigenlijk beter.”

Hoewel Spurs in de tweede helft de druk flink opvoerde en het thuispubliek meekreeg, vond Eriksen het allemaal nog niet goed genoeg. “We speelden na rust sterker, maar waren nog niet scherp genoeg. We creëerden ook te weinig kansen om terug in de wedstrijd te komen.”

De Deen heeft gelijk, want het lukte Spurs amper om echt tussen de palen te mikken, al raakten de Ajacieden in een aardige Engelse storm verzeild. Toch overleefde Ajax deze en dus hield het de nul in Londen. Dat is knap, maar het is nog niet gedaan. Zeker niet. De terugwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 8 mei en we zijn reuze benieuwd wat die avond gaat brengen. 

Een finaleplek misschien? Pffff!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >