Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wacht volgend seizoen weerzien met FC Twente, RKC en Sparta

Ajax heeft zijn climax van seizoen 2018/2019 al beleefd, maar nu is ook duidelijk hoe de eredivisie eruitziet. De regerend kampioen neemt het in het nieuwe seizoen weer op tegen FC Twente, RKC Waalwijk en Sparta. Dat zijn stuk voor stuk clubs die we goed kennen uit het verleden.

28 mei 2019 - 22:46
weerziencar
Ajax speelt volgend seizoen weer op Het Kasteel, tof! © Pro Shots

Het was al lange tijd duidelijk dat Twente ging terugkeren naar de eredivisie. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de gedegradeerde tukkers zich weer terug voetbalden naar het hoogste niveau, terwijl RKC en Sparta op wonderbaarlijke wijze de play-offs wisten te winnen.

RKC speelde een werkelijk waar knotsgekke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die uitmondde in een winstpartij. Het gaat te ver uit om te leggen wat er allemaal is gebeurd, maar het werd 4-5 en drie doelpunten vielen in de laatste zeven minuten. Als Kowet een overtalsituatie iets beter had uitgespeeld...

Dan had niet RKC, maar Go Ahead Eagles nu eredivisie gespeeld. En hetzelfde geldt voor De Graafschap, dat een iets te korte adem bleek te hebben. De Superboeren gingen in de slotfase onderuit tegen Sparta, dat met 0-2 won op De Vijverberg en na degradatie vorig seizoen nu direct weer promoveert.

Het is altijd interessant om naar de gevolgen te kijken voor de eredivisie, dat naast De Graafschap ook het rechtstreeks gezakte NAC kwijtraakte en vorige week Excelsior verloor. Het goede nieuws is dat in alle drie de gevallen telkens de club met het grootste uitvak aan het langste eind trok.

De meeste uitsupporters zijn welkom bij Twente, dat in het uitvak maar liefst 1000 Ajacieden kan huisvesten. Buiten dat wordt er een uitstekend broodje beenham geserveerd, wat zo'n beetje alleen al reden is om naar Enschede te willen. En al helemaal wanneer je het vergelijkt met NAC, dat de gemiddelde uitfan echt helemaal niets leuks heeft te bieden...

Afgezien daarvan gaan we er met RKC zo'n 200 uitsupporters op vooruit. De club uit Waalwijk heeft een prima uitvak, met een prima uitzicht bovendien. Dat klinkt toch een stukkie beter dan Exccelsior, waar slechts 400 Ajacieden welkom waren. Bovendien wordt het kunstgras van de Kralingers ingeruild voor de echte sprieten van RKC. Dit alles dankzij de miljoenen die Frenkie opleverde.

De ene Rotterdamse club verdwijnt, maar de andere komt ervoor terug. Excelsior gaat en Sparta komt. Dat is leuk, want dan spelen we tegen de echte club van Rotterdam! Het is alleen een beetje jammer dat De Graafschap verdwijnt. Dat is niet alleen omdat het broodje bal goed te happen is, maar ook omdat Sparta nu nog op plastic voetbalt.

Er zijn gelukkig plannen om dit te veranderen, al is het wat onduidelijk per wanneer. Het uitvak is al dikke prima, met plek voor 650 Ajacieden. Dat is een plus van honderd ten opzichte van De Vijverberg.

Ondanks de mutaties van clubs die we begroeten en uitzwaaien, verandert er niets aan het aantal kunstgrasvelden in de eredivisie. Dat blijven er zes: ADO Den Haag, FC Emmen, Heracles Almelo, PEC Zwolle, VVV-Venlo en voorlopig dus helaas ook Sparta.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >