Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verlengt in blessuretijd abonnement op KNVB-beker

Ajax Vrouwen en de KNVB-beker lijken welhaast voor elkaar gemaakt. De bespeelsters van De Toekomst stonden al zes keer op rij in de finale en voor de derde keer in successie ging de KNVB-beker mee naar huis. De bekerwinst kreeg dit keer gestalte in blessuretijd, dankzij Vanity Lewerissa.

13 mei 2019 - 14:46
knvbbekervrouwencar
Nihom en Schenkel zwaaien af met weer een KNVB-beker. © Ajax Images

Het werd een seizoen met een lach en een traan voor Ajax Vrouwen, dat twee weken terug plots de genadeslag in de titelstrijd kreeg uitgedeeld. Maar de ploeg van scheidend trainer Benno Nihom moest door, want er moest nog tegen PEC Zwolle worden gespeeld.

De inzet op het Woudestein van Excelsior was bekerwinst en heel eventjes leek het erop alsof Ajax Vrouwen ook hiernaast ging grijpen, want het keek al rap tegen een achterstand aan. Maxime Bennink had slechts zes minuten nodig om een doelpunt te maken voor de underdog.

Winnen van PEC is dit seizoen zo gemakkelijk nog niet, maar het evenwicht was gelukkig snel hersteld. Linda Bakker strafte ver – te ver – uitkomen van de PEC-keepster af, waardoor de gelijkmaker vijf minuten later alweer een feit was. Daarna veranderde er lange tijd niets.

Althans, aan de tussenstand veranderde niets. Er viel wel een kentering qua doelgevaar te noteren. Ajax Vrouwen kreeg steeds betere kansen. Zo trof Lewerissa de lat en werkte Kay-lee de Sanders de bal maar net naast. Eshly Bakker kreeg zelfs de kans om de eindstrijd te beslissen, maar ze kon een één-op-één situatie niet in haar voordeel beslissen.

Terwijl iedereen zich vervolgens opmaakte voor de haast onvermijdelijke verlenging, besliste Lewerissa anders. De aanvalster stond in de doelmond klaar om de bal het laatste zetje te geven nadat PEC er niet in slaagde een corner goed te verdedigen. En zo werd er helemaal niet verlengd, maar groeide Lewerissa in de 93ste minuut uit tot matchwinnaar.

Ajax Vrouwen kon het seizoen zo alsnog afsluiten met een prijs, na de domper in de eredivisie. De KNVB-beker dient natuurlijk als troostprijs, maar we weten van de mannen hoe vervelend het kan zijn om meerdere seizoenen helemaal niets te winnen.

Net als in de zomer van 2018 gaat er het nodige veranderen bij Ajax Vrouwen. Trainer Nihom zien we volgend seizoen dus niet meer terug en ook aanvoerster Loïs Schenkel (stopt met voetballen) en nummer twee Kika van Es (transfer) gaan nieuwe uitdagingen tegemoet.

Danny Schenkel neemt als trainer het stokje over van Nihom en heeft als taak om weer een kampioensploeg te smeden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >