Nieuws

Ajax Vrouwen sluit seizoen af met gelijkspel tegen kampioen FC Twente

Ajax Vrouwen en FC Twente hebben in de laatste competitiewedstrijd de punten gedeeld. De Tukkers veroverden in de vorige speelronde ten koste van de Ajacieden de landstitel. Wat een kampioenskraker had moeten zijn, werd een nietszeggende 1-1.

04 mei 2019 - 10:45
AjaxVTwenteV1
De wedstrijd tegen Twente was slechts een formaliteit. © Ajax Images

De eerste helft stond nou niet echt in het teken van spektakel. Beide ploegen creëerden wel wat kleine mogelijkheden, maar van grote kansen was geen sprake. Soraya Verhoeve en Eshly Bakker waren namens Ajax nog het meest dichtbij, maar vonden allebei de Twentse doelvrouw op hun pad.

FC Twente opende na rust de score. Joëlle Smits kopte een prima voorzet achter Ajaxkeepster Marieke Ubachs en zette haar ploeg daarmee op voorsprong. De Amsterdames lieten er echter geen gras over groeien en maakte na vier minuten via Kim Mourmans alweer gelijk.

Zowel de thuis- als de uitploeg kregen mogelijkheden om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Jonna van de Velde stuitte wederom op de Twentse doelvrouw en ook de Tukkers lieten kansen liggen. Bente Jansen kreeg namens de huidig kampioen nog een grote kans op een nieuwe voorsprong, maar haar schot ging van dichtbij over. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Voor de ploeg van Benno Nihom was de wedstrijd tegen Twente slechts een formaliteit. De dames moeten volgende week echt aan de slag, als ze het in de KNVB-bekerfinale opnemen tegen PEC Zwolle. Laten we hopen dat Ajax Vrouwen het seizoen alsnog met een prijs afsluit!