Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 20: Koesteren

Ajacieden beleefden een seizoen om voor altijd te koesteren. Wij blikken in de laatste Ajax Life in krantvorm uitgebreid terug met een aantal hoofdrolspelers.

31 mei 2019 - 08:14
laatste-krant-ajax-life-1200
Volgend seizoen pakken we door met een magazine! © Ajax Life

Erik ten Hag bleef stoïcijns zijn eigen proces naar succes volgen en pakte uiteindelijk als negende trainer in de clubhistorie de dubbel. Hij vertelt over het seizoen, de stemmingsovergang van scepsis naar adoratie en kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. “Dan wordt de uitdaging nóg groter,” aldus de kampioenenmaker.

Hakim Ziyech prolongeerde dit seizoen zijn uitverkiezing als Ajacied van het Jaar. Slechts enkele Ajacieden wonnen de prijs twee achtereenvolgende seizoenen. De Marokkaan blikt terug en concludeert dat het ene seizoen het andere niet is. “Dit hele seizoen is me meer waard, deze prijs dus ook.”

De technische staf koos traditiegetrouw het Talent van het Jaar. Een speler uit de eigen kweek en niet ouder dan 21 jaar. Noussair Mazraoui ging met deze prijs aan de haal en vertelt over zijn definitieve doorbraak, de indrukwekkende Europese serie en zijn toekomst. “Ik weet van mezelf dat ik bij Ajax nog niet ben uitgeleerd.”

Elders in de krant hebben we het magische seizoen gevangen in 34 posts op onze social mediakanalen Twitter en Instagram. Ook leuk om hier nog even met gepaste trots te melden: het account van @ajaxlife op Instagram groeide als kool en is met ruim 400.000 volgers flink groter dan de officiële accounts van PSV en Feyenoord.

Voor fanatieke en reislustige Ajacieden was 2018/ 2019 een intens jaar. We spraken uitgebreid met Mike Tenniglo, die zijn club dit seizoen overal achterna reisde door Europa. Van Graz tot en met Londen, samen met zijn vriendin was hij overal aanwezig om Ajax te steunen. “Die Molotovcocktail was wel even schrikken.”

Terwijl Erik ten Hag en zijn staf Ajax naar succes dirigeerden, droegen de trainers en talenten van Jong Ajax uiteraard ook hun steentje bij. Beloftetrainer Michael Reiziger schoof aan voor een uitgebreide terugblik. Jong Ajax kende een seizoen waarin de ranglijst niet het hele verhaal vertelt, aldus de trainer, die vanaf de zomer deel uitmaakt van de technische staf van Ten Hag.

Financieel directeur Jeroen Slop komt ook aan bod. Ajax’ penningmeester zwaait na twintig jaar af. We spraken hem voornamelijk over supporterszaken, aangezien hij dat lang in zijn portefeuille had. Over de Ajax Kaartenmarkt zegt hij: “We hebben inmiddels een pilot lopen, en het lijkt me de bedoeling deze voor komend seizoen verder uit te breiden.”

Ajax Life 20 valt vrijdag 31 mei bij onze leden op de deurmat. Dit is de laatste editie van in krantvorm. Vanaf volgend seizoen verschijnt Ajax Life in de vorm van een magazine. Deze wordt na de zomerstop tien keer per seizoen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is dus niet te koop in de winkel.

Wil je het magazine als lid van Ajax Life of Ajax Jonge Schare volgend jaar ontvangen? Sluit je dan snel aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >