Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacied van het Jaar Ziyech zou zelf kiezen voor Frenkie of Matthijs

Hakim Ziyech kreeg tijdens de huldiging op het Museumplein te horen dat hij was verkozen tot Ajacied van het Jaar, voor het tweede seizoen op rij. Op het podium ontving hij de Rinus Michels Trofee. De spelmaker vindt dat een hele eer, maar zou zelf voor anderen hebben gekozen.

31 mei 2019 - 15:06
ziyech-prijs-1200
Ziyech krijgt de trofee uit handen van SV Ajax-directeur Nagtzaam. © De Brouwer

Ziyech kan dan ook op een heerlijk seizoen terugkijken. Hij produceerde 21 treffers en 24 assists in 49 wedstrijden. Zijn naam werd meer dan eens gescandeerd in de Johan Cruijff Arena. “Ik denk dat het voetballend mijn beste seizoen tot nu is,” stelt Ziyech in gesprek met Ajax Life.

“Natuurlijk kreeg ik de hulp van de andere jongens. Zij zetten mij in mijn kracht. Door hen kan ik doen wat ik deed. Het is leuk dat ik weer Ajacied van het Jaar ben, maar ik zie het niet als een prijs voor mezelf, maar voor de hele ploeg.”

Op onze vraag wie hij zelf zou verkiezen tot Ajacied van het Jaar Ziyech noemt hij twee namen. “Matthijs of Frenkie, denk ik. Veel jongens hebben het goed gedaan, maar als ik kijk naar hun ontwikkeling dit seizoen, dan verdienen Matthijs en Frenkie het echt. Ik ben dus wel verrast dat ik het weer ben geworden."

Het is toch echt zo en ruimschoots ook. Met 76 punten wist Ziyech zijn teamgenoten ruim achter zich te houden bij onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Na elk duel van Ajax stemden bezoekers via deze website op hun Ajacied van de wedstrijd.

Ziyech verzamelde dus de meeste punten en liet nummer twee Donny van de Beek (48 punten) ruim achter zich. Op de derde plek eindigde Matthijs de Ligt met 45 punten.

Wie denkt dat Ziyech niet blij is met de prijs zit mis. De middenvelder is er juist heel blij mee. “Het kan soms raar lopen. Een jaar geleden werd je uitgefloten, nu zingen ze je toe. Dat is mooi om te zien. Het hele seizoen is me meer waard, deze prijs dus ook. In alle opzichten was het een geslaagd seizoen.”

Lees ons hele gesprek met Ziyech in Ajax Life 20, onze laatste krant van dit seizoen. Volgend seizoen starten we door met een magazine. Wil jij deze ook ontvangen? Sluit je dan nu aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >