Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Aanvoerders eredivisie nu beter te spreken over grasmat JC Arena

Er was een tijd waarin de grasmat van de Johan Cruijff Arena slechte waarderingen kreeg. Het was zelfs zo slecht dat alleen de plastic velden een nog lager rapportcijfer scoorden. Die tijd lijkt achter de rug. De beoordelingen van de aanvoerders van dit seizoen zijn een stuk beter. De JC Arena is als tweede geëindigd.

21 mei 2019 - 16:19
vvcsbesteveldcar
Het veld in de JC Arena wordt steeds beter, maar is nog niet perfect. © Pro Shots

Het is niet echt nieuws meer dat het veld in De Kuip er met de hoofdprijs vandoor gaat, maar dat vinden we dit keer niet zo erg. Zo hebben ze in Rotterdam tenminste ook nog iets te juichen. Het doet ons goed om te lezen dat de grasmeester van de JC Arena de stijgende lijn weet vast te houden.

Zoals gezegd: er was een tijd, nog niet zo lang geleden, waarin de JC Arena zichzelf terugvond in de middenmoot of zelfs in de achterhoede, maar die tijd lijkt voorbij. De JC Arena is op basis van seizoen 2018/2019 op een gedeelde tweede plaats geëindigd, met de hoogste score sinds tijden.

Die tweede plaats wordt gedeeld met PSV, maar we kijken liever vooruit dan opzij. Ajax scoorde een gemiddelde waardering van 4,35 op een schaal van 5, terwijl het veld van Feyenoord met een score van 4,94 zo'n beetje perfectie benadert. Dit alles blijkt uit de cijfers die de aanvoerders na iedere speelronde indienden bij de VVCS.

De spelersvakbond organiseert ieder seizoen de verkiezing van beste veld van de eredivisie en moet voor de zesde keer op rij naar Rotterdam voor de uitreiking. De laatste keer dat de grasmeester van Ajax met de schaal stond te zwaaien dateert alweer van seizoen 2011/2012.

Misschien dat we volgend seizoen ook aan deze droogte een einde kunnen maken?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >