Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvoerder legendarische mistwedstrijd overleden

We lezen droevig nieuws op het digitale huis van Ajax. Voormalig aanvoerder Frits Soetekouw is vrijdag op tachtigjarige leeftijd overleden. De club wenst nabestaanden heel veel sterkte met het verlies.

03 mei 2019 - 14:05
soetekouw-1200
Rust zacht aanvoerder! © Ajax Images

Soetekouw wist hoe het voelde om prijzen te winnen met onze mooie club, want hij mocht in zijn Ajaxjaren tweemaal het behalen van de landstitel vieren. Zijn internationale hoogtepunt in Amsterdam beleefde hij op 7 december 1966 tijdens de legendarische mistwedstrijd.

In de tweede ronde van wat nu de Champions League heet, trof het Ajax van trainer Rinus Michels het onverslaanbaar geachte Liverpool in het Olympisch Stadion. In de dikke mist versloeg Ajax de Engelse ploeg met maar liefst 5-1. Soetekouw rolde voor die wedstrijd de aanvoerdersband om zijn bovenarm.

Soetekouw streek in de zomer van 1964 bij Ajax neer onder toenmalig trainer Vic Buckingham, waarna hij als snel met diens opvolger Michels kreeg te maken. In 2015 vertelde Soetekouw daar nog over op de website van Ajax.

“Toen Michels trainer werd ging het niveau omhoog. Grandioos. Michels was een geweldenaar. Echt waar. Zoals hij het zag en wedstrijden kon analyseren.... Dat sprak boekdelen. Vanaf Michels’ start ging het eigenlijk crescendo met Ajax!”

Net zoals het vanaf dat moment goed ging met Soetekouw. De Supportersvereniging Ajax wenst de nabestaanden sterkte met de verwerking van het overlijden van de stoere voormalige aanvoerder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >